Mitä jäykempi niska sitä pienempi tippi

Lauantain HS tarjosi kiinnostavan tarinan henkilöstä nimeltään Jussi Lehtinen. Kyseinen kaveri pyörittää concierge-palveluihin erikoistunutta yritystään. Meille tavallisille kuolevaisille kyseinen termi ei paljoa sano, mutta he joilla lompakko ja vaatimukset ovat kunnossa, yleensä hyödyntävät tällaisen ”järkkääjän” palveluita jossain vaiheessa elämäänsä ja uraansa.

Jutun kenties tärkein anti oli ainakin omasta mielestä se, että asiakkaan eteen tehdään kaikki mahdollinen. Eleettomän tehokkaasti ja huomaamatta. Ollaan aina askeleen tai pari asiakasta edellä niin, että hän kokee positiivisia yllätyksiä. Jumala asuu yksityiskohdissa olen aikaisemminkin kirjoittanut. Tätä ohjetta kaverin yritys myös hyvin menestyksekkäällä tavalla noudattaa. Kokonaisuus syntyy pienistä asioista joita asiakas osaa arvostaa. Ja tästä asiakas on valmis maksamaan.

Otsikossa olevan opin Jussi Lehtinen oli saanut uransa alkuvaiheena kun hän työskenteli vanhan koulukunnan vahtimesterien kanssa. Siellä hänelle oli painotettu sitä, että kohteliaisuudella ja asiakkaat huomioon ottavalla palvelulla pääsee pidemmälle kuin asiakkaita kyykyttämällä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä
GSM 045 261 4113 LinkedIn Twitter Skype