Nosta hintojasi ja paranna katettasi

Suurin synti mihin me myyjät usein syyllistymme, on hintojen tinkiminen valmiiksi asiakkaan puolesta. Tarkoitan sillä sitä, että kun olemme keskustelleet asiakkaan kanssa hänen tarpeistaan, menemme takaisin omaan kammioomme, ja aloitamme pohdinnan siitä, mitä asiakkaalle kannattaa myydä, jotta hänen tarpeensa saadaan ratkaistua. Tähän pohdiskeluun liittyy myös oman palvelun hinta. Eli se summa, mikä mielestämme on palvelun hinta ja arvo asiakkaalle.

Tässä vaiheessa sinulla on muutamia vaihtoehtoja. Hinnoitteletko palvelusi sen mukaan mitä sen tuottaminen maksaa ja lisäät siihen omasta mielestäsi sopivan katteen. Vai pohditko sitä lisäarvoa minkä asiakkaan liiketoimintaan tuot, ja tämän mukaan hinnoittelet palvelusi arvoperusteisesti. Molemmat ihan kelpo vaihtoehtoja, moni hyödyntääkin siksi näiden kahden yhdistelmää.

Hinnoittelun suurin miina ei kuitenkaan ole se miten päädyt tiettyyn summaan. Vaan se paljon pystyt ja varsinkin kehtaat palveluistasi laskuttaa. Pahinta mitä voit tehdä, on ryhtyä tinkimään asiakkaan puolesta ja ns järkeilemään, mitä hän kussakin tilanteessa voi sinulle maksaa. Sinun tehtäväsi kun on saada omasta työstäsi se korvaus minkä parhaaksi katsot, ei niinkään pohtia asiakkaan maksukykyä. Sillä mitä paremman hinnan saat, sen parempi kate sinulla on.

Kohta alkavan toisen kvartaalin kunniaksi, suosittelenkin sinua nostamaan hintojasi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä
GSM 045 261 4113 LinkedIn Twitter Skype