Joku viisas kertoi kerran, että 95% liiketoiminnan menestyksestä tulee siitä, että sinulla on tarjota asiakkaille huippuluokan tuote ja/tai palvelu. En tiedä mihin tämä tieto perustuu, mutta vissi totuus siinä piilee. Kun tarkastelee minkä tahansa toimialan menestyviä yrityksiä, on heidän vahvuutensa siinä, että heillä on tuote tai palvelu jota asiakkaat haluavat, ja jota he ovat valmiita suosittelemaan varauksetta muille. Parhaimillaan, sitoutunut asiakas on yrityksen evankelista.
Miksi sitten pyrkiä laatujohtajaksi? Yksinkertainen syy on se, että huipulla ei ole samalla tavalla ruuhkaa, kun mitä tulee heihin, jotka tarjoavat perustuotteita ja palveluita. Keskikasti on yleensä varsinkin taantuman aikaan ns kusessa. Laatujohtajat ovat yleensä niitä, jotka pärjäävät tiukemmissakin paikoissa ja tilanteissa.
Usein puhutaan niin sanotusta markkinahinnasta, mutta kun sen määrittelee mikä se on?
Sanomattakin on selvää on, että kun myyt tuotetta tai palvelua joka on haluttu, ja siitä parhaassa tapauksessa on niukkuutta, olet sinä se joka määrittelee hinnan ja katteen. Periaatteessa on ihan sama mitä muut omista tuotteistaan ja palveluistaan laskuttavat. Asiakkaan kokema hyöty tai nautinto kun on se, joka määrittelee tason mitä hän on valmis maksamaan. Mieti itse, ostaisitko halvimman mahdollisen aivokirurgin palveluita, urheiluauton valmistajan, avierojuristin, liikkeenjohdon konstultin tai tilintarkastajan tuotteita tai palveluita?
Ken omalla toimialallaan ottaa tavoitteeksi laatujohtajuuden, hän näyttää muille mallia. Nykypäivänä on hyvä myös muistaa, että perustuotteen rinnalla palvelun yksityiskohdat ovat niitä, jotka voivat määritellä laatujohtajuuden. Timanttinen palvelukokemus kun on nykypäivän kuluttajalle sekä B2B-päättäjälle yksi erittäin tärkeä valintakriteeri.
Leave a Reply