Näin kusetat asiakastasi

Vaikka parhaani mukaan yritän välttää poliitikkojen ja virkamiesten sanomisia ja tekemisiä, välillä omankin tutkani näytölle osuu sellaista, mitä ilman olisin hyvin voinut jatkaa elämääni. Autuaan tietämättömänä asioiden todellisesta laidasta. Tieto lisää todellakin tuskaa.

Vaikka vaalenpunaiset aurinkolasit ovat jo aikoja sitten tippuneet silmiltä mitä tulee meidän yhteisten päättäjien tekemisiin, sai taas viime viikolla haukkoa henkeä sen suhteen, miten musta muutetaan valkoiseksi ja vesi viiniksi. Suomi kun kielenä on siitä ihana, että sen avulla voi rakentaa todellisia lausehirviöitä. Siis puhua paljon, sanomatta oikein mitään. Tai sitten puhutaan paljon ja piilotetaan varsinainen asia niin, että lukija joutuu muutaman kerran silmiään hieraisemaan.

Nyt on keksitty jälleen uusi tapa kusettaa asiakasta. Siis tässä tapauksessa äänestäjää. Ministerit nostivat omia palkkojaan, mutta asiasta ei tietenkään tiedotettu sanomalla, että liksa nousi vaan tiedotteessa täysin pokkana puhutaan siitä, että ”palkkioperusteita tarkistetaan ja palkkioihin kohdistettuja säästöjä poistetaan”. Säästöjä poistetaan, tapa ilmaista palkankorotus. Äänestäjä on hyvä ja pyllistää lisää.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä