On tyhmää maksaa liian vähän

Vanhan viisauden mukaan, on tyhmää maksaa liian paljon, mutta vielä typerämpää on maksaa liian vähän. Yleensä kun maksat vähän liikaa, saat sen mitä tarvitsit, ja vielä vähän päälle. Jos taas maksat liian vähän, voi pahimmassa tapauksessa käydä niin, että et saanut sitä mitä tarvitsit, ja samalla menetit rahasi. Tämä kaava näyttää toimivan oman kokemuksen mukaan liiketoiminnassa melko koherentisti.

Olen useita kertoja ollut tilanteessa, jossa minulle kerrotaan, että meidän tarjous brändisuunnittelun osalta on kallein. Ja hyvä niin, siinä positiossa myös haluan olla. Hinta on yhtäkuin laatu. Ei aina, mutta ainakin itse toimin niin aina ja joka tilanteessa. Kun asiakas luottaa brändinsa ja rahansa minulle, voit olla satakymmenprosenttisen varma siitä, että toimitan sen minkä lupasin ja vähän päälle. Se on minulle kunnia-asia. Myös referenssini puhuvat puolestaan.

On hyvä muistaa, että brändisuunittelu ei ole mikään yksittäinen tapahtuma ajassa, vaan asia jonka kanssa yritys elää pitkään. Oli työ sitten tehty hyvin tai huonosti. Jos se on tehty hyvin, on positiivinen vipuvoima liiketoimintaan suuri. Jos taas työ on tehty huonosti, on vaikutus parhaimmillaan neutraali, pahimmillaan negatiivinen. Satasen säästöllä saa helposti aikaan tonnin tuhot.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä