Brändin rakentaminen on ultramatka

Muutama vuosi sitten henkilöbrändäys oli kovin markkinoinnin ismi pitkään aikaan. Jokaisen lämpöpumppumiehestä juristiiin ja kiinteistönvälittäjästä digikonsulttiin, tuli rakentaa itsestään kiinnostava tuote. Sellainen, jota rummutetaan sosiaalisen median eri kanavissa luoden hypeä ja ostokiimaa. Ja hyvä niin. Näin brändiguruna en voisi olla enempää iloinen siitä, että brändin rakentamisesta sen eri muodoissa puhutaan.

Mitä nyt kun suurin hypetys aiheen ympärillä on laantunut? Ovatko kaikki lopettaneet itsensä brändäämisen ja palanneet vanhoihin tapoihinsa. Eivät kaikki, mutta suurin osa. He, jotka innostuvat aina uusista asioista, ja joiden kärsivällisyys ei riitä vuosikausien tahkoamiseen kun tuloksia ei tule heti, lopettivat bloginsa kirjoittamisen kolmen kuukauden jälkeen. He taas, jotka olivat jo ennen henkilöbrändäyksen suurta esilletuloa tehneet asioita suunitelmallisesti ja systemaattisesti, loistavat edellinen kirkkaimpina tähtinä omilla toimialoillaan.

Brändin rakentaminen, oli sitten kyse henkilön tai yrityksen sellaisesta, on ultramatka, ei pikapyrähdys. Vaikka huomiota saisikin nopeasti, on varsinkin luottamuksen rakentaminen vuosien työ.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä