Mitä jäykempi niska sitä pienempi tippi

Lauantain HS tarjosi kiinnostavan tarinan henkilöstä nimeltään Jussi Lehtinen. Kyseinen kaveri pyörittää concierge-palveluihin erikoistunutta yritystään. Meille tavallisille kuolevaisille kyseinen termi ei paljoa sano, mutta he joilla lompakko ja vaatimukset ovat kunnossa, yleensä hyödyntävät tällaisen ”järkkääjän” palveluita jossain vaiheessa elämäänsä ja uraansa.

Jutun kenties tärkein anti oli ainakin omasta mielestä se, että asiakkaan eteen tehdään kaikki mahdollinen. Eleettomän tehokkaasti ja huomaamatta. Ollaan aina askeleen tai pari asiakasta edellä niin, että hän kokee positiivisia yllätyksiä. Jumala asuu yksityiskohdissa olen aikaisemminkin kirjoittanut. Tätä ohjetta kaverin yritys myös hyvin menestyksekkäällä tavalla noudattaa. Kokonaisuus syntyy pienistä asioista joita asiakas osaa arvostaa. Ja tästä asiakas on valmis maksamaan.

Otsikossa olevan opin Jussi Lehtinen oli saanut uransa alkuvaiheena kun hän työskenteli vanhan koulukunnan vahtimesterien kanssa. Siellä hänelle oli painotettu sitä, että kohteliaisuudella ja asiakkaat huomioon ottavalla palvelulla pääsee pidemmälle kuin asiakkaita kyykyttämällä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Mitä jäykempi niska sitä pienempi tippi
 1. Hei

  Pahoittelut että palaan asiaan vasta nyt.

  Olen otettu kirjoituksestanne, koskien HS juttuani.
  Asia on juuri näin “ylipalvelu” huomaamattomasti asiakkaille, saa heille tunteen että luen heidän ajatuksensa.
  Suomessa on vielä paljon oppimista asiakaspalvelussa.
  Me haluamme luoda asiakkaille palvelukokemuksia, jotka on kilpailukykysiä koko maapalolla.

  Syysterveisin
  Jussi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä