Kyseenalaista tapasi tehdä markkinointia

Koska viimeksi istuit alas ja pohdit sitä, miten ajantasalla yrityksesi markkinointistrategia on? Teettekö asiat kuten aina ennenkin? Onko tapanne hurmata asiakkaita se, miten alalla on totuttu vuosien ajan toimimaan? Kysymyksiä, joiden avulla avaan keskustelua niin nykyisten kun potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Jokainen meistä on varmasti jo kartalla siitä, että niin tavat vaikuttaa kuin kanavat joissa vaikutetaan, ovat muuttuneet ja kehittyneet hurjalla tavalla viimeisen viiden vuoden aikana. Suuri kysymyskin onkin nykyään se, miten suunnitella markkinointistrategia sekä siitä johdettuna operatiivinen markkinointi niin, että rahalle saa parhaan vastineen. Markkinoinnin tavoitteena kun tulisi aina olla myynnin kasvu.

Koska meillä ihmisillä on luontaisesti sisäänrakennettuna muutoksen vastustaminen, toimii tämä mekanismi myös markkinoinnin suunnittelussa ja totetuksessa. Kovin moni tekee samaa kuin viime vuonna. Parempia tuloksia odottaen. Tietenkin.

Koska markkinointi on nykyään jatkuva, ei kampanjaluontoista tekemistä, tulee meidän myös joka viikko pohtia sitä, teemmekö oikeita asioita. Voi nimittäin olla niin, että teemme vääriä asioita oikein. Hyväkin viesti väärässä kanavassa tai liian pienellä panostuksella, voi johtaa siihen, että markkinointi ei toimi.

Haastan teistä jokaisen, ja samalla itseni, pohtimaan sitä, mikä on paras tapa vaikuttaa niihin valittuihin kohderyhmiin joiden haluamme meistä hurmaantua ja joiden haluamme ostavan tuotteitamme tai palveluitamme. Se mikä toimi eilen, ei välttämättä toimi enää tänään tai varsinkaan huomenna

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Kyseenalaista tapasi tehdä markkinointia
  1. Herää myös kysymys: Mille strategia perustuu? Onko taustalla vaisto, vahva näkemys vai tutkimukseen perustuvaa tietoa? Kannatan viimeisintä. Tutkimusta tehdään aivan liian vähän ja vanhanaikaisilla menetelmillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä