Nosta hintojasi ja paranna katettasi

Suurin synti mihin me myyjät usein syyllistymme, on hintojen tinkiminen valmiiksi asiakkaan puolesta. Tarkoitan sillä sitä, että kun olemme keskustelleet asiakkaan kanssa hänen tarpeistaan, menemme takaisin omaan kammioomme, ja aloitamme pohdinnan siitä, mitä asiakkaalle kannattaa myydä, jotta hänen tarpeensa saadaan ratkaistua. Tähän pohdiskeluun liittyy myös oman palvelun hinta. Eli se summa, mikä mielestämme on palvelun hinta ja arvo asiakkaalle.

Tässä vaiheessa sinulla on muutamia vaihtoehtoja. Hinnoitteletko palvelusi sen mukaan mitä sen tuottaminen maksaa ja lisäät siihen omasta mielestäsi sopivan katteen. Vai pohditko sitä lisäarvoa minkä asiakkaan liiketoimintaan tuot, ja tämän mukaan hinnoittelet palvelusi arvoperusteisesti. Molemmat ihan kelpo vaihtoehtoja, moni hyödyntääkin siksi näiden kahden yhdistelmää.

Hinnoittelun suurin miina ei kuitenkaan ole se miten päädyt tiettyyn summaan. Vaan se paljon pystyt ja varsinkin kehtaat palveluistasi laskuttaa. Pahinta mitä voit tehdä, on ryhtyä tinkimään asiakkaan puolesta ja ns järkeilemään, mitä hän kussakin tilanteessa voi sinulle maksaa. Sinun tehtäväsi kun on saada omasta työstäsi se korvaus minkä parhaaksi katsot, ei niinkään pohtia asiakkaan maksukykyä. Sillä mitä paremman hinnan saat, sen parempi kate sinulla on.

Kohta alkavan toisen kvartaalin kunniaksi, suosittelenkin sinua nostamaan hintojasi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Nosta hintojasi ja paranna katettasi
  1. Jaro Qvintus says:

    Aikanaan 90 luvun alussa suuren kuplan puhjettua eräs sen aikainen markkamiljonääri, joka omisti kumppanin kanssa jäähallin päätti nostaa tunti hintaa useita satoja euroja tuntia kohden jotta saisi kulut katettua ( oli ottanut halvan lainan ulkomailta joka devalvaatioiden myötä muuttuikin kalliiksi ) halli tyhjänä koska tunti hinta oli lähes tuhat markkaa kun taas kunnallisissa sai pariin sataan. Kysyin voisiko olla mahdollista pudottaa hintaa vaikka puoleen niin saisi edes jotain rahaa kattamaan kuluja kuin pitää hallia tyhjänä ja maksaa henkilökunnalle korvausra siitä ettei kitään tarvitae tehdä. Vastaus oli, älä puutu asioihin joista et tiedä mitään. Jostain se raha tämänkin hallin kulujen kattamiseksi lainoista puhumattakaan on tultava. Ei muuten tullut mistään, kunta sai hallin aika halvalla itselleen Vuoden päästä. Eli jos nostat hintoja, katso että on oikea aika! Jos varastosi on täynnä tavaraa niin tuskin hintojen nosto sitä tyhjentää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä