Olen viime vuosien aikana paljon pohtinut oman yritykseni palveluita, sekä tapaa toimia asiakkaidemme kanssa. Yksi oman osaamiseni ytimessä oleva asia on B2B-yritysten myynnin kehittäminen. Käytän paljon aikaa mitä erilaisimpien yritysten kuin myös toimialojen myynnin haasteiden parissa. Se on ammattini ehdoton rikkaus: saan tutustua jatkuvasti uusiin ihmisiin, ja ratkoa yhdessä näiden ihmisten kanssa miten heidän edustamansa yrityksen myynti saadaan entistäkin paremmalle kasvu-uralle.
Monessa yrityksessä pohditaan, millä tavalla saada niin nykyiset kuin potentiaaliset asiakkaat kiinnostumaan yrityksestä sekä sen tuotteista ja palveluista tavalla, joka johtaa kaupalliseen transaktioon. Mitkä ovat ne argumentit jotka ovat asiakkaalle niin kiinnostavia kuin relevantteja, ja jotka erottuvat toimialan (ja kaiken muusta) viestinnällisestä kakofoniasta. Itse tiivistän nämä haasteet yksinkertaistettuna yhteen asiaan: mikä on yrityksen myyntitarina.
Vietin tänään aamulla mielenkiintoisen tunnin asiakkaani asiakkaan luona. Kävimme yhdessä myynti- ja markkinointijohtajan kanssa keskustelemassa asiakkaan tilanteesta, sekä siitä, miten sparraamani yritys voisi paremmin palvella omaa asiakastaan palveluidensa kautta. Vaikka meillä oli jo etukäteen tietty käsitys, mitä ovat ne asiat mitä asiakas arvottaa (ja joita siksi kannattaa myyntitarinassa painottaa), saimme tapaamisesta arvokasta tietoa myynnin jatkokehittämistä ajatellen. Erityisesti sen osalta, mitkä ovat asiakkaan arvostamia kilpailetutekijöitä, ja mitkä varsinkin myyntitarinan painotusten osalta vähemmän tärkeitä kilpailykykyasioita.
Leave a Reply