Jostain syystä monessa yrityksessä elää harhaaluulo siitä, että markkinointiin ja varsinkaan mediaan ei tarvitse enää juurikaan panostaa, ”kun ollaan somessa”. Kuvitellaan, että entisen maailman isoista mediabudjeteista päästään vihdoin eroon ja markkinoinnista voidaan säästää. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää.
Yksinkertaisena ihmisenä haluan aina yksinkertaistaa asioita. Kuvitellaan, että markkinointiin laitettu raha on sama sata yksikköä kuin ennenkin. Ennen tästä meni suunnitteluun ja tuotantoon kolmekymmentä yksikköä ja mediaan seitsemänkymmentä. Nykypäivänä, sisällön merkityksen koko ajan kasvaessa, on painotus muuttunut toisinpäin. Nyt suunitteluun käytetään seitsemänkymmentä prosenttia, kun taas mediaan kolmekymmentä. Useassa firmassa ei kuitenkaan toimita näin. Pikemminkin päinvastoin. Markkinointibudjettia on usein pienennetty entisestään.
Opin legendaariselta Unto Paltemaalta, että hyväkin mainos väärässä paikassa on yhtä turhan kanssa. Sama teoria toimii myös sosiaalisessa mediassa. Sanotaan, että tuotat briljanttia sisältöä: blogeja, twiittejä, kuvia instagramiin. Tästä ei kuitenkaan ole suurtakaan iloa, jos kukaan ei tähän sisältöön törmää.
Tästä pääsemmekin markkinointiin. Aivan samalla tavalla kuin perinteisessä maailmassa, myös sosiaalisessa mediassa, tulee meidän johdattaa valitsemamme kohderyhmät oman ilosanomamme pariin. Hankkia meille faneja joita seuraajiksi kutsutaan. Tätä prosessia nopeuttaaksemme tarvitsemme panostusta mediaan.
Olen itse viimeisen puolen vuoden ajan panostanut niin kohderyhmävalintaan kuin markkinointiin Twitterissä ja Facebookissa. Panokset ovat tulleet kymmenkertaisesti takaisin. Hyvä sisältö yhdistettynä markkinointiin on tappavan tehokas kombo vaikuttamiseen. Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä niin jutellaan.
Leave a Reply