Markkinoinnin ulkoistus – uhka vai mahdollisuus?

Vuodesta-2008 vaivannut talouden alakulo on vaikuttanut moneen yritykseen ja organisaatioon. Usean muun funktion ohella myös markkinointi on kohdannut niin säästö- kuin tehopaineita. Samalla rahalla tai vielä parempaa vähemmällä, pitäisi saada aikaan ainakin entinen, ehkä jopa enemmän. Ei ihme, että moni markkinointijohtaja pyörittelee päätään ja pohtii mitä tehdä.

Olen viimeisen kahden vuoden aikana käynyt useita keskusteluita siitä, miten tehdä parempaa ja tehokkaamaampaa markkinointia. Moni markkinointjohtaja pohtii miten organisoida oma tekeminen. Pyrkiäkö hankkimaan ja ylläpitämään omaa markkinoinnin organisaatiota ja tehdä asiat ns in house. Vai etsiä osaava kumppani, jonka kanssa sparrata markkinoinnin strategisia linjauksia ja toteuttaa operatiiviset asiat. Isoja kysymyksiä joihin ei ole helppoja vastauksia.

Oman kokemuksen mukaan markkinoinnin ulkoistuksella pystyy usein saavuttamaan monia hyviä asioita. Ensinnäkin markkinoinnin strateginen osaaminen nousee uudelle tasolle kun sinulla markkinointijohtajana on taho kenen kanssa sparrata ja pohtia linjauksia. Toiseksi, sinun ei enää tarvitse huolehtia talentista, siitä pitää kumppani huolen. Näin sinulla on käytettävissä aina parhaat osaajat kussakin tilanteessa. Kolmanneksi, saat enemmän samalla rahalla. Entisillä kiinteillä kustannuksilla kumppanisi pystyy tekemään paljon asioita. Ja neljänneksi, markkinointisi teho usein nousee kun osumatarkkuus paranee. Saat siis panostuksillesi paremman tuoton.

Jos sinusta tuntuu, että kaipaat markkinointiisi lisää tehoa ja osumatarkkuutta, keskustelen aiheesta mielelläni lisää.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä