Ilman suhdetta et myy mitään merkityksellistä

Myyjiä pidetään usein helpppoheikkeinä, jotka myyvät vaikka lapsensa, kunhan hinnasta sovitaan. Stereotypiä ei voisi olla enempää väärä, ainakin mitä tulee hiukkakin kallimpaan kuluttujatuotteeseen, tai erityisesti jos toimit B2B-markkinassa jossa asiakas ostaa liiketoiminnnan kannalta kriittisiä asioita.

Itse uskon vahvasti siihen, että hyvä ja menestyvä myyjä kohtelee asiakasta kuin parasta ystäävänsä. Rakentaen, ylläpitäen ja vaalien tätä välillä herkkääkin suhdetta. Hyvä myyjä on niin konsultti, ystävä kuin olkapää johon nojata. Tällainen myyjä omaa sosiaalista älykkyyttä, tilannetajua sekä herkkyyttä. Hän on erittäin hyvä ihmisten kanssa.

Kaikki lähtee siitä, että myyjä synnyttää suhteen tulevaan asiakkaaseensa. Ihminen ihmisen kanssa. Ei myyjä ja ostaja vastakkain. Välillä suhteen synnyttäminen onnistuu, joskus ei. Eikä siinä mitään, niinhan on muissakin ihmisten välisissä suhteissa. Välillä kemiat eivät vaan kohtaa. Jos taas kipinästä syntyy tuli, on meillä mitä parhaat mahdollisuudet synnyttää vuosien menestyksekäs suhde kahden ihmisen, myyjän ja asiakkaan välille.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä