Ei ole yhdentekevää miten yritys kommunikoi ja käyttäytyy eri sidosryhmiensä kanssa. Kaikki mitä yrityksen edustajat sanovat ja tekevät, joka voimistaa tai heikentää sitä viestiä mitä yritys haluaa ympärilleen jakaa. Jotta rikkinäisen puhelimen efekti saadaa minimoitua on hyvä strategilla tasolla päättää ja kirjata mitä nämä viesti ja teot ovat. Näin pystymme edes osittain hallitsemaan sitä kuvaa mikä yrityksestä markkinoilla muodostuu.
Brändistrategian tulee aina lähteä yrityksen kilpailuedusta sekä asioista joiden voimme sanoa olevan totta. Pieni etukeno on toki aina paikallaan. Ihan siksi, että se velvoittaa tekemään asiat asiakkaan kannalta huomenna paremmin kun mihin tänään pystymme tai haluamme.
Brändistrategiassa on kaksi tärkeää osaa. Se mitä viestimme ja se miten käyttäydymme. Ilman positiivista, asiakkaan kokemusta vahvistavaa käyttäytymistä ja palvelua, sanat muuttuvat nopeasti sananhelinäksi. Ja samoin, vaikka olisimme maailman paras yritys, ei se paljoa lämmitä, jos emme osaa sitä asiakkaille kommunikoida heidän kannaltaan kiinnostavalla ja relevantilla tavalla.
Parhaassa tapauksessa brändistrategia kiteyttää yrityksen sielun helposti ymmärrettävään ja kommunikoitavaan muotoon. Hyvä ohjesääntö on puhua selkeää suomenkieltä. Sellaista jota äitisikin ymmärtää. Ilman turhaa toimialan jargonia.
Leave a Reply