Brändi on paljon muutakin kuin yrityksen logo

Harvasta liiketoiminnassa esiintyvästä termistä löytyy yhtä paljon ns oikeita vastauksia kuin sanasta brändi. Nopea googlettaminen tuottaa kolme ja puoli miljoonaa hittiä, sanan suomenkielisestä versiosta. Ei siis ihme, että mielipiteitä siitä, mitä sana tarkoittaa, löytyy yhtä monta kun vastauksen antajia.

Työskentelen itse pääasiassa B2B-yritysten kanssa. Tässä maailmassa törmään usein sanontaan “me ollaan juuri uusittu meidän brändi”, jolla kertoja haluaa viestittää minulle, että heillä on uusi logo ja yritysvärit. Usein vastaan, että ok ja hienoa, mutta brändi on paljon muutakin kun yrityksen logo. Ja tätä en sano siksi, että olisi tarvetta oikaista vastapuolen kertomusta, vaan siksi, että haluan avata ajattelua sen osalta, että brändillä on muita olennaisen tärkeitä ulottuvuuksia joita on logon ja värien osalta hyvä pohtia ja kuntoon laittaa.

Yksi tärkeä osa yrityksen brändiä on tarina jota kerromme markkinalle, se jonka haluamme monistuvan joka paikkaan. Siis ne asiat mitkä ovat asiakkaan kannalta kiinnostavia ja relevantteja, ja jotka erottavat meidän toimilan yritysten harmaasta massasta positiivisella tavalla luoden asiakkaassa ostokiimaa meidän suuntaamme. Parhaimmillaan tarina kiteyttää yrityksen kilpailuedun muotoon, joka vetää asiakkaita luoksensa kuin kärpäspaperi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä