Ensiavun kiireellisyysjärjestys

Nykyajan nopeasti kehittyvässä ja muuttuvassa maailmassa tuntuu välillä siltä, että liike itsessään on tärkeämpää kuin päämäärä. Ihan hyvä niinkin, sillä paikallaan ei voisi pysyä kun muu maailma liikkuu koko ajan hurjaa vauhtia eteenpäin. Silti välillä on ihan hyvä pysähtyä edes hetkeksi ja pohtia minne pitäisi mennä, ilman päätöntä kohkaamista joka suuntaan.

Kun potilaita saapuu ensiapuun, tekee kokenut sairaanhoitaja heistä ensiarvion lääkärin ohjeiden mukaan. Tärkeää kun on päättää, missä kiireellisyysjärjestyksessä potilaat tulee hoitaa. Potilaat jaetaan neljään luokaan: a-potilaat joiden, hoito aloitetaan välittömästi, b-potilaat, joiden hoito aloitetaan kymmenen minuutin sisällä, c-potilaat, jotka hoidetaan tunnin sisällä, sekä d-potilaat, jotka hoidetaan seuraavan kahden tunnin aikana. Tämä potilaiden kiireellisyysjärjestykseen laittaminen mahdollista resurssien kohdentamisen sinne, missä paras hyöty saadaan irti.

Samaa ideaa voi erinomaisen hyvin hyödyntää myös liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Riski nimittäin on se, että päivittäisen kaaoksen sekaan mahtuu monta sellaista asiaa, jotka eivät ole välttämättömiä tehdä juuri nyt, kenties koskaan. Siksi on tärkeää koko ajan priorisoida omaa tekemistä ja resurssien jakamista. Oma hyväksi todettu ohjesääntö on se, että kannattaa aina ja joka tilanteissa tehdä asioita jotka tuottavat kassavirtaa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä