Älä koskaan ota asiakasta sisäänheitto hinnalla

Ymmärrän. Houkutus on suuri. Olet pitkään vääntänyt asiakkaan kanssa sopimusta. Hermot alkavat menemään. Haluat saada homman maaliin. Melkein hinnalla millä hyvänsä. Ja asiakas haistaa tämän. Ehdottaa, että ”myy tämä nyt edullisesti meille, niin me ostetaan sitten lisää”. Lienee tuttu tilanne monelle meistä joka myynnin parissa toimii.

Edellä mainittu tapa toimia on pahinta mitä voit tehdä. Jos suostut myymään tuotetta tai palveluitasi isosti alle sen hinnan mitä pyysit, saat aikaan suurta tuhoa. Ensinnäkin, asiakas kokee, että hinnoissasi on erittäin paljon ilmaa koska sai tingittyä näinkin paljon. Toiseksi, et koskaan tule saamaan hintoja nostettua sille tasolle mille haluat, et ainakaan ilman hyvin vaikeita keskusteluita asiakkaan kanssa. Miksi hän maksaisi sinulle enemmän, kun jo yhden kerran annoit paljon alennusta? Kolmanneksi, sinä subventoit asiakkaan businesta omasta selkänahastasi. Mieti niitä yön pimeitä tunteja, kun väännät alehintaan myymääsi palvelua kasaan asiakkaan nukkuessa ruususen untaan…sinun piikkiisi.

Väitän, että yhteistyösuhde joka alkaa jo ensi metreiltä väärällä jalalla, tässä tapauksessa hinnoittelun osalta, ei tule olemaan sinun tai asiakkaan kannalta millään tavalla järkevää. Pettymyksiä tulee tulemaan eteen molemmin puolin. Savolainen viisaus sanoo ”jos ei kannata tehdä, niin ei kannata tehdää”.

Yhteistyön pitää aina olla molempien osapuolien osalta järkevillä kantimilla. Hyvästä työstä pitää maksaa oikea korvaus. Se on myös asiakkaalle paras tapa varmistaa, että hän saa sitä mitä ansaitsee. Pysy siis suoraselkäisenä. Pidä kiinni hinnoistaisi. Älä anna periksi tinkijöille. Näin varmistat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja asiakastyytyväisyyden.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä