Älä optimoi lyhyen tähtäimen voittoja

Myynnillä on jostain syystä huono sointi tässä rakkaassa Suomessamme. Joskus jopa tuntuu, että nämä negatiiviset kommentit ovat osaksi paikallaan. Välillä nimittäin innokas myyntimies, asiantuntija tai kuka tahansa jolle asiakkaan auki oleva lompakko on liian suuri houkutus, sortuu myymään asiakkaalle jotain sellaista, mitä hän ei välttämättä juuri nyt, tai ollenkaan tarvitse.

Vaikka olen melko myyntiorientoitunut kaveri, asia jonka niin itse, kun asiakkaani ovat tunnistaneet, pyrin aina näkemään isomman kuvan. Tarkoitan tällä sitä, että koen myös suuresti olevani vastuussa asiakkaan rahoista. Ja siitä, että osaan välillä katsoa asiakastakin pidemmälle hänen tarpeissaan. Usein nimittäin on niin, että asiakas näkee tarpeensa hiukan eri tavalla kuin asiantuntija, joka omaa laajemman kokemuksen esillä olevasta aiheesta. Siksi vastuullisuus ja suoraselkäisyys ovat asioita, mitä haluan itseeni ja yhteistyöhön asiakkaitteni kanssa liittää. Väitän, että nämä ovat jopa ainoita strategioita pärjätä pidemmällä tähtäimellä.

Edellä kirjoitettuun peilaten, on välillä huomattavasti järkevämpää kertoa asiakkaalle, että hänen ei juuri nyt kannata tehdä asiaa ajattelemallaan tavalla. Ei, vaikka tämä tarkoittaisi sitä, että et saa itsellsi laskutusta. Lupaan, että tämä on paras tapa rakentaa pitkiä ja luotamuksellisia yhteistyösuhteita. Sellaisia, jossa suoraselkäisellä toiminnallasi lunastat paikkasi luotettuna neuvontajana. Sellaisena, jolle asiakas uskaltaa ja haluaa soittaa. Ilman pelkoa siitä, että viet hänen rahansa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Älä optimoi lyhyen tähtäimen voittoja
1 Yhteydet/Seurannat varten "Älä optimoi lyhyen tähtäimen voittoja"
  1. […] NEWSÄlä optimoi lyhyen tähtäimen voittojaKenpä uskaltaa ottaa johtajan viran hoitoonsa?Torjunta-ainejäämiä suosikkiviineissä2014: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä