Alko, asiakaspalvelun edelläkävijä

Nopeasti ajatellen sitä luulisi, että jos on markkinassa monopoliasemassa, ei asiakkaasta ja hänen tyytyväisyydestään sen suuremmin tarvitse huolta kantaa. Miksi vaivata päätään esimerkiksi asiakaspalvelun ja tuotiedon kehittämisessä, jos asiakas kuitenkin tulee kauppaan? Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, sillä Alko on mitä esimerkillisin benchmark kun haluat etsiä itsellesi vertailukohtaa palvelukokemuksessa, asiantuntijuudessa ja monessa muussa asiassa. Toki, saahan sitä viinaa halvemmalla Virosta, mutta tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole ruotua hinnoittelua tai Suomen alkoholipolitiikkaa muutenkaan. Alkon huippuhyvät myyjät, ovat kehunsa ansainneet.

Työskentelin itse Alkon yritysilmeen, myymäläsuunnittelun ja esitteiden parissa Varis&Ojalan palveluksessa 90-luvun lopussa. Jo silloin, yrityksessä panostettiin erittäin paljon myyjien tuote- ja palveluosaamiseen. Samalla pidettiin huoli siitä, että se tavara mitä hyllyistä löytyy, on parasta mitä asiakas ansaitsee. Tiesitko muuten, että Alkon sisäänostajat ovat paitsi Suomessa, myös maailmalle erittäin arvostettuja ammattilaisia. Usein on käynyt jopa niin, että ulkomaiset tukkurit ovat ostaneet täältä härmästä jo loppuunmyytyjä viinieriä, kun Alkon ammattilaiset ovat hyvällä silmällään ja makuaistillaan bonganneet tulevat tähdet ennen aikojaan, ja ostaneet niitä varastot täyteen.

Menit mihin tahansa Alkon myymälään, voit olla varma, että sinut otetaan vastaan kuten asiakas kuuluu vastaan ottaa. Katse kohtaa katseesi. Hymy nousee huulille. Tunnet itsesi tervetulleeksi. Ja jo ennen kuin ehdit edes itse kysyä, kysyy myyjä sinulta ”tarvitsetko apua jossakin?” Palvelua, mitä ikävä kyllä ei saa monessakaan paikassa tässä maassa kokea. Alkossa sinun ei myöskään tarvitse olla juomien ammattilainen kun siellä asiakkaan roolissa kuljet. Riittää, että lyhyesti kerrot mitä olet etsimässä, tai mitä tilaisuutta järjestämässä, ja huomaat myyjän silmien syttyvän, kun hän intohimoisesti etsii sinulle sopivia tuotteita laajasta valikoimasta.

Ainakaan itselle, halvin hinta, ei todellakaan ole ainoa ostopäätöskriteeri. Hinnan sijaan, kannan mielummin euroni paikkaan, jossa saan rahalle vastinetta pelkän tuotteen lisäksi myös palvelun ja hymyn muodossa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä