Aseta itsellesi järjetön tavoite

On tutkittu tosiasia, että me ihmiset olemme laiskuuteen taipuvaisi eläimiä. Emme mielellämme rehki ylimääräistä vaan juuri sen verran kun on pakko jotta pysymme hengissä tai näin nykymaailmassa, saavutamme sen elintason minkä itsellemme haluamme. Adaptoidumme helposti emmekä altista itseämme muutokselle tai asioille jotka pakottavat meidät miettimään asioita uudella tavalla.

Raha esimerkiksi säästämisen ja sijoittamisen kautta on hyvä esimerkki siitä miten käsittelemme asioita, tässä tapauksessa eri summia. Jokainen meistä pystyye helposti käsittämään miten paljon on tuhat euroa ja miten monta kuukautta palkasta pitää säästää nykyisellä tulotasolla jotta tonni saadaan kasaan. Kun vaikeuskerrointa lisätään kymppitonniin tai sataantuhanteen alkaa osa kuulijoista jo pyörittää silmiänsä epäuskoisena. Sadantonnin raapiminen kasaan kun kuullostaa monesta jo melko uskomattomalta tavoitteelta saavuttaa.

Vaikeutetaan peliä hiukan. Mitä jos asettaisit itsellesi tavoitteeksi saada säästämisen ja sijoittamisen kautta itsellesi kasaan miljoona euroa kymmenessä vuodessa? Kuullostaako mahdottomalta? Usein se tuntuu siltä, sillä ne tavat miten juuri nyt hahmotamme tämän summan kasaan saamista esimerkiksi siitä palkan tulovirrasta jota nyt ansaitsemme, asettaa tälle tavoitteelle nopeasti sellaisen aikataulun, että et saa summaa elinaikanasi kasaan. Tarvitsemme siis uusia tapoja ja tehdä asioita.

Tästä tässä juuri on kyse. Uudesta tavasta ajatella ja tehdä asioita. Kun tavoitteesi on miljoona, on sinun pakko miettiä asiat täysin uusin. Mistä saat kassavirtaa. Miten sijoitat rahat tuottavasti. Mistä sinun pitää mahdollisesti kulutuksessa luopua. Mitä uusia oppeja tarvitset. Mihin käytät aikasi. Jne.

Miljoona on sopivan kutkutteleva tavoite. Aseta se itsellesi. Mieti samalla kymmenen asiaa jotka sinun pitää tehtä ensimmäiseksi jotta pääset tavoitteen alkuun.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä