Asiakas päättää miten terävä strategiasi on

Olen itse vankka nopeiden päätösten ja toimien kannattaja. En usko kuukausia kestävään strategiatyöhön. Jokaisen yksityiskohdan viimeiseen asti hiomiseen. Tai siihen, että käyttämällä enemmän aikaa, saadaan tehtyä täydellistä. Toki uskon siihen, että kaikissa kohdissa ei pidä oikoa. Mutta se ei tarkoita sitä, että olen valmis uhraamaan kallisarvoista aikaa tai monta kvartaalia strategian hiomiselle johtoryhmän kammiossa.

Loppujen lopuksi asiakas on se taho joka päättää onko strategiasi miten terävä. Erottuuko se hälinästä häntä kiinnostavalla tavalla. Vaikka uppoaako viestisi harmaaseen massaan. Sinne keskinkertaisuuksien mereen, jonne monet ovat kadonneet. Ja jonne monet tulevat vielä katoamaan. Asiakas on siitä inhottava olento, että hän haluaa vain parasta. Hänelle sopivalla tavalla. Hänelle sopivaan aikaan.

Perinteinen tapa hinkata strategiaa johtoryhmän voimin kuukausitolkulla on tullut tiensä päähän. Ketterä strategiatyö kun mahdollistaa edelläkävijälle, tai sellaiseksi haluavalle, monta tapaa rakentaa epäreilua kilpailuetua. Nopeus on nykymaailmassa yksi kriittisistä menestystekijöistä. Nopeus palvellla asiakkaita. Nopeus ymmärtää markkinan signaaleja. Nopeus reagoida. Nopeus kehittää ja muuttaa strategiaa jatkuvasta. Sillä vanhan maailman mukaan tehtävä strategia on vanha jo valmistuessaan.

Jotta pystyt ymmärtämää miten toimiva strategiasi on, sinun pitää altistaa se asiakkaiden arvioitavaksi. Mitä raakileempana sen parempi. Asiakkaat ovat siitä mielenkiintoisia, että he mielellään auttavat sinua polulla kohti valaistumista. Siksi epätäydellinen oikean suuntainen asia on parempi kuin täydellinen väärän suuntainen. Mikä olisi pahempaa, kun tuhlata kuukausitolkulla aikaa ja tupakkia asiaan, joka ei kiinnosta asiakasta pätkän vertaa?

Fail fast on joku viisas joskus sanonut. Asiakas päättää miten hyvä strategiasi on. Mitä nopeammin saat häneltä palautetta, sen nopeammin korjaat suuntaa paremmille vesille. Niille joilla kilpailijat eivät vauhtiisi pysty vastaamaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä