Brändi yrityskaupassa

Kiinnostava ja haluttava brändi tuo ainakin naksun pari hyvää siinä vaiheessa, kun yritystä myydään, on yksi korkealle arvostamastani asiakkaistani, Jussi Niemelä useita kertoja ääneen sanonut. En voisi olla asiasta enempää samaa mieltä.

Toki olen sitä myös ammattini puolesta, mutta täysin objektiivisesti ajateltuna, uskallan väittää asian todella pitävän paikkansa. Niin monta huikeaa brändiä on saanut itse olla synnyttämässä, ja myös saanut sivusta katsoa, kun kyseisiä yrityksiä on myyty eteenpäin, että hyvän brändin voima ei ole voinut olla sattumaa.

Itse ajattelen brändisuunnittelusta hyvin pragmaattisesti. Se on, ei enempää tai vähempää, yksi tärkeä ja olennainen osa yrityksen strategian jalkauttamista. Se osa strategiaa, joka tekee strategiasta näkyvän nimen, tarinan ja asiakaslupauksen, sekä yritysilmeen ja sen eri ilmentymien kautta. Sekä myös tietenkin näkymätön osa strategia. Tietty tunne ja fiilis siitä, että tämä yritys on voittajien joukossa. Toimialansa kiinnostavin ja haluttavin yritys. Niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin sijoittajien silmin.

Panostus brändin on liiketoimintapäätös aivan samalla tavalla kuin uuden tehtaan rakentaminen. Investoinille pitää saada tuottoa. Ja usein tämä diskontataan siinä vaiheessa, kun yritystä myydään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä