Eihän arkkitehtikaan rakenna taloja

Harva yritys pärjää strategialla, jossa tarjoaa kaikkea mahdollista kaikille mahdollisille asiakkaille. Jos olet kaikkien alojen asiantuntija ja teet juuri sitä mitä asiakas sinulta haluaa tai tajuaa pyytää, olet harvemmin erityisen hyvä yhdessäkään asiassa. Maailman paras aivokirurgi kun kovin harvoin on maailman paras sillanrakentaja.

Kireässä markkinatilanteessa tulee välillä eteen tilanteita, jossa kiusaus on suuri venyttää omaa strategiaa ja tätä kautta tarjoomaa jotta kaupan saisi kotiin. Vaikka sisimmässä tiedät, että se mitä asiakas vielä mukaan haluaisi, ei edusta sinun ja yrityksesi syvintä osaamista, myönnyt kaupan menettämisen pelossa. Myyt niin sanotusti sielusi saatanalle, vaikka tiedät, että lopputuloksesta ei tule paras.

Vanhan sanonnan mukaan, suutarin tulee pysyä lestissään. Ymmärrän sen itse niin, että sinulle pitää olla hyvin selvää missä yhdessä tai muutamassa asiassa haluat ja olet paras. Yhtä tai muutamaa asiaa ei voi liikaa korostaa, sillä jos kuvittelet, että pystyt olemaan parasta a-luokkaa kaikessa mitä toimialalla on tarjota, olet väärässä. Siksi olen itse hyvinkin tarkkaan varsinkin viime vuosien aikana pitänyt kiinni siitä, mitkä ovat ne asiat mitä tarjoan asiakkaille. Näin pystyn rehellisesti sanomaan heille, että juuri tämä asia kannattaa ostaa minulta, jos haet muuta, olen väärä vaihtoehto. Välillä tämä tarkoittaa sitä, että kauppaa menee sivu suun, mutta se on niin minun kuin asiakkaan etu.

On olemassa tietyt syyt miksi arkkitehdit suunnittelevat talot, eivät pääsääntöisesti rakenna niitä. Sinunkin on hyvä miettiä missä liiketoiminnassa olet. Arkkitehdin joka suunnittelee. Vaiko rakentajan, joka toteuttaa arkkitehdin suunnitelmat.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä