Einstein ja muutoksen voima

Einstein toimi aikanaan fysiikan professorina Princetonin yliopistossa. Eräänä päivänä hän piti toisen vuosikurssin opiskelijoille sen vuoden loppukokeen. Kävellessään pois koetilasta, Einsteinin tutkimusassisstentti rohkaisi itsenä ja kysyi professorilta ”anteeksi herra Einstein että kysyn, mutta eikö koe jonka juuri piditte, ollut se sama koe jonka piditte samalle luokalle viime vuonna? Jaa, jaa vastasi Einstein. Kyllä, se oli sama koe. Kysymykset olivat samoja, mutta vastaukset ovat muuttuneet”. Syyksi Einsterin kertoi sen, että fysiikan tutkimus niin päivinä meni huimaa vauhtia eteenpäin. Vaikka kysymykset olivat täsmälleen samat, olivat vastaukset muuttuneet vuodessa niin paljon, että sama koe oli täysin aiheellista pitää uudelleen.

Tätä tarinaa on hyvä peilata yrityksen liiketoimintaan ja muuttuvaan toimintaympäristöön. Asiakkaiden tarpeet ja tapa ostaa muuttuvat koko ajan. Jos et pysy hereillä, voi hyvinkin nopeasti käydä niin, että teet vääriä asioita oikein. Malli jolla liiketoimintaa teit, ja tuotteet jota asiakkaille markkinoit eivät enää ole sitä mitä he haluavat ja tarvitsevat.

Miten sitten reagoida muutokseen ja pysyä hereillä asiakkaiden tarpeista? Itse noudatan hyvin yksinkertaista sääntöä. Tapaan niin nykyisiä kuin potentiaalisia asiakkaita mahdollisimman paljon. Kun tätä teet, pystyt ihmisten puheista aistimaan sen, mitä asioita he ovat ratkomassa, ja miten mahdollisesti pystyt näihin asioihin palveluitasi tarjoamaan. Tapaamalla asiakkaita saat myös hyvin selville sen, mitä kilpailijat käyvät heidän kanssaan juttelemassa.

Kuten Einsteinin assistentin, on sinunkin hyvä muistaa, että vaikka tarpeet pysyvät, voi olla että ratkaisu on huomenna erilainen kuin tänään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä