Erottuva brändi on korkoa korolle liiketoiminnassa

Olen urani aikani tehnyt paljon yhteistyötä pääomasijoittajien kanssa. Erityisesti silloin, kun he ovat löytäneet itselleen mielenkiintoisen toimialan, johon sijoittamalla saa panostetulle rahalle, ajalle ja vaivalle hyvän tuoton. Ostetun yrityksen/yritysten brändin kokonaisuudistus, on aina ollut yksi tärkeä osa tällaista liiketoiminnan kasvattamista ja kehittämistä.

Ja hyvä niin, sillä itse näen brändin vipuvoiman ja arvon kahden muuttujan kautta. Ensinnäkin, yritys joka erottuu markkinassa edukseen, olleen samalla haluttu yhteistyökumppani, pystyy kasvattamaan myyntiään nopeammin ja paremmalla katteella kuin toimiala keskimäärin. Toisekseen, kiinnostava ja haluttu brändi herättää myös muiden sijoittajien mielenkiinnon. Näin yritys erottuu kaikkien muiden myytävien yritysten joukosta positiivisella tavalla. Parhaassa tapauksessa yrityksestä kilpaillaan, joka luonnollisesti mahdollistaa myyjän kannalta kiinnostava neuvotteluaseman.

Jos pohdit koska yrityksesi brändiä kannattaa uudistaa ja kehittää, sanoisin, että aina on oikea hetki. Kiinnostava ja erottuva brändi toimii samalla tavalla liiketoiminnassa kuin korkoa korolle efekti sijoittamisessa. Vuosien kuluessa vipuvoima kasvaa yhä voimakkaammaksi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä