Haluaisitko tuplata palkkasi?

Lienee melko itsestäänselvää, että monelle meistä maistuisi hieman enemmän pätäkkää tilillä. Miksi sitten niin harva kuitenkaan saa sellaista palkkaa, jonka kokee ansaitsevansa?

Kysy itseltäsi tai ystävältäsi kysymys: haluaisitko tuplata palkkasi? Lupaan, että saat vastaukseksi positiivisen reaktion. Mutta heti tämän positiivisen reaktion jälkeen, saat eteesi pitkän listan selityksiä, syitä ja uskomuksia. ”Kyllähän minä haluaisin tuplata palkkani, mutta ei meidän yritys maksa minulle niin paljon”. ”Ei kukaan tartte niin paljon rahaa, kohtuus kaikessa on hyväksi”. Pian huomatkin olevasi syvällä selitysten suossa. Sellaisessa, joka taatusti estää sinua tuplaamasta palkkaasi.

Tartutaanpa tuohon ensimmäiseen. Voit olla lähes varma, että joku sinun yrityksessäsi, tai ainakin toimialalla ansaitse tuplasti se mitä sinä. Miksi sitten uskottelet, että sinä et voisi tuplata palkkaasi? Toki syitä tähän palkkaeroon voi olla monia. Mutta nopeasti huomaat, että ajatus palkan tuplaamisesta ei olekaan niin mahdoton kuin mitä ensi alkuun ajattelit. Usein kyse on yhdistelmästä osaamista ja tuloksentekokykyä. Voi olla, että joudut opettelemaan uusia taitoja jotka vievät sinut palkan tuplaamisen polulle.

Miten sitten uskomuksen kanssa siitä, että kukaan ei ansaitse tai tarvitse noin paljon? Jos näin ajattelet, taidat olla henkisesti pahasti lukossa. Jos et itse koe, että olet tuplapalkan arvoinen, voit olla varma siitä, että myös esimiehesi näkee asian samalla tavalla. Vain sinä tiedä minkä arvoinen olet, ja mihin suostut. Kerro se myös rohkeasti esimiehellesi. Muista kuitenkin aina se, että tee tulokset ensin ja pyydä vasta sitten. Näin varmistat, että pyyntösi on linjassa osaamisesi ja tulosten kanssa.

Olet varmaankin jo listannut tavoitteet vuodelle 2014? Jos olet, lisää sinne tavoite palkan tuplaamisesta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä