Haluatko olla parhaista paras?

Elokuinen visiittini Britan Tracyn intensiiviin sai aikaan monia muutoksia henkilökohtaisessa elämässäni. Yksi niistä on selkeä tason nostaminen kaikessa mitä teen. Vaikka olen aina ollut kunnianhimoinen, voin väittää olevani muuttunut mies valmennuksen jälkeen.

Olen tällä viikolla osallistunut Nordic Business Forumiin täällä Jyväskylässä. Ohjelma on nyt puolessa välissä ja monta sivua on tullut muistiinpanoja kirjoitettua. Eilen kuuntelin mm Lynda Cratton nimistä professoria joka sparraa johtajia, ja jopa maita, ympäri maailmaa. Olisi helppo suomalaisen kyynisesti todeta “että eipä mitään uutta tullut opittua, että perusasioiden ympärillä pyörittiin”. Koska kuitenkin uskon itse siihen, että yksikin idea jonka otat mukaasi voi muuttaa monia asioita elämässä, avaan seuraavaksi pari ajatusta mitä kirjasin Lyndan esiintymisestä.

Paras on henkilö johon voi liittää esimerkiksi näitä asioita ja lauseita:

– paras, on henkilö joka tuottaa suurta arvoa
– paras, on henkilö joka edustaa harvinaisuutta
– paras, on henkilö jota on vaikea matkia

Melko no-brainer asioita, mutta kuitenkin sellaisia jotka varmasti herättävät ajatuksia. Jos peilaat edellä mainittua listaa itseesi, tuntemaasi johtajaan tai vaikkapa artistiin, saattaa olla että tiettyjä nimiä tulee mieleen. Tässä Jyväskylän kontekstissa tulee mieleen keskiviikon esiintyjä, Jack Welch. Ja kun kerran niinkin legendaarinen herra on tässä esimerkkinä, herää kysymys, voiko minusta tulla yhtä hyvä?

Meille jokaiselle on annettu jokin lahja. Sillä ei oikeastaan ole merkitystä mikä se on. Se millä taas on merkitystä, on miten sinä käytät lahjaasi. Pidn lähes rikoksena ihmiskuntaa kohtaan sitä, että joku henkilö ei kehitä itseänsä ja jaa ympärilleen sitä mitä osaa ja millä voi muita auttaa.

Annan sinulle kotitehtävän: viikonlopun aikana mieti yllä olevaa kolmea asiaa itseesi peilaten. Mikä on sinun lahjasi. Se jota kehittämällä tulet parhaista parhaaksi jossain asiassa. Tiedän, että pystyt siihen, kunhan vaan otat ensimmäisen askeleen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Haluatko olla parhaista paras?
1 Yhteydet/Seurannat varten "Haluatko olla parhaista paras?"
  1. […] NEWSHaluatko olla parhaista paras?Innostustalous: Miten aito intohimo kääntyy fiksuiksi talousluvuiksi?Legendaarinen Jack […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä