Huippuasiantuntijan teesit

Meille suomalaisille on kovin ominaista uskoa, että hyvä tuote myy itse itsensä, ja että markkinointi ja myynti on saatanasta. Tämä usko on kova myös monen asiantuntijapalveluyrityksen johdossa. Luotetaan siihen, että kun kerran olemme markkinan kovimpia tyttöjä ja poikia siinä mitä me teemme, riittää että substanssiosaaminen on kunnossa. Ei muusta niin väliä. Itse olen asiaa paljonkin pohtinut, ja tullut siihen lopputulokseen, että huippuammattilaiseksi itseään voi tituleerata vasta sitten, kun moni muu asia kun ”pelkkä” substanssiosaaminen on kunnossa.

Ensimmäiseksi on toki tärkeää, että meillä on maailmanluokan osaamista juuri siinä asiassa ja ammatissa mitä edustamme ja mitä osaamista haluamme asiakkaiden ostavan. Tyly totuus on se, että jos olet vakavasti sairas, et halua hyvää, vaan parhaan lääkärin hoitavan sinua.

Toisekseen, sinun pitää omata maailmanluokan palveluasenne. Varsinkin asiantuntijapalveluissa asiakas ostaa toki hyvää lopputulosta, mutta kuluttaa matkan varrella prosessia. Tästä on tärkeää tehdä asiakkaalle miellyttävä kokemus, varsinkin mikäli havittelet häneltä lisäkauppaa.

Kolmanneksi, sinun pitää olla maailmanluokan myyjä. Ikävä tosiasia kun kuitenkin on se, että markkinoilla riittää enemmän tarjontaa kun mitä on asiakkaita. Kaikki asiakkaat eivät ole sinua varten, mutta on tärkeä,ä että saat juuri ne asiakkaat ostamaan jotka olet tunnistanut sinulle sopiviksi asiakkaiksi.

Neljänneksi, sinun tulee olla maailmanluokan johtaja. On yksi asia olla huippuasiantuntija ja tehdä töitään soolona. Lisää vaikeuskerrointa tulee heti, kun sinun menestymisesi on kokonaan tai osittain kiinni siitä, miten saat muut tekemään töitä sinulle ja niille asiakkaille joita edustat. Hyvä johtaja saat muut mukaansa.

Viidenneksi, sinun tulee olla maailmanluokan esimerkki oman ammattisi edustajasta. Huippuammattilaiset ovat niitä keitä kunnioitetaan. Keiltä kysytään. He joita katsotaan ylöspäin. Toimi siis asemasi edellyttämällä tavalla. Arvosta muita. Anna takaisin. Pidä huoli, että synnytät maailmaan uusia huippuammattilaisia.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä