Hukutatko asiakkaasi infoähkyyn?

Miksi niin usein yritykset rakastuvat omaan erinomaisuuteensa. Herkistelevät ja kirjaavat tuotteen tai palvelun ominaisuuksia loputtomiin. Rakentelevat sadan sivun voimapisteitä, joita sitten ylpeinä esittelevät asiakasparalle. Hänelle, joka viimeistään vartin jälkeen alkaa tuskastuneena pyöriä tuolillaaan miettien miten pääsee irti tilanteesta. Tiesitkö, sinä olet juuri se joka hukuttaa asiakkaan infoähkyyn.

Less is more on hyvä toimintatapa, miksi silti niin monet eivät osaa tai uskalla toimia sen mukaan? Varsinkin asiantuntijapalvelyrityksiä vaivaa runsaudenpula yhdistettynä heikkoon itsetuntoon ja valinnan vaikeuteen. Pyritään vakuuttamaan asiakas sillä, että kerrotaan kaikki mahdollinen siitä mitä itse osataan ja mitä meiltä saa. Ja pyritään tätä kautta vaikuttamaan ostopäätökseen positiivisella tavalla. Lopputulema on pää pyörällä oleva ja ahdistunut asiakas joka toteaa ”palataan asiaan”. Paljastan sinulle salaisuuden: asiakas ei edes tapaisi sinua jos ei olisi jollain tavalla varma ammattitaidostasi. Se, että nyt ylimyyt käyttäen kaiken rationaalisen informaaton ei auta asiaasi, päinvastoin.

Asiakas hurmaantuu yksinkertaisista ja selkeistä asioista. Kuten siitä, miten vakuutat hänelle, että ymmärrät juuri hänen tilanteensa ja haasteet. Siitä, miten keskustelemalla synnytät luottamukseen tunteen siellä syvällä sisimmässä. Siitä, että osaat kertoa asiakkaalle mahdollisimman selkeällä ja pragmaattisella suomenkielellä miten hänen sinun mielestäsi kannattaa huolensa ratkaista. Ilman presentaatiota.

Mitä jos ensi kerralla jättäisit sen voimapisteen kotiin. Menisit asiakkaalle ihan omana itsenäsi. Luottaisit siihen, että kaikkea ei pidä eikä kannata kertoa. Kyllä asiakas vähemmälläkin uskoo. Lupaan, että erotut kilpailijoista tavalla joka saa heidät miettimään mitä tapahtui kun yhdessä asiakkaan kanssa ratsastat auringonlaskuun.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä