Huonokin päätös on parempi kuin päättämättömyys

Tiedät tunteen. Jokin asia vaivaa. Valvot yöt murehtien. Roikut löysässä hirressä. Vatsahapot nousevat suuhun. Pinna on kireällä. Pohdit, mitä tekisit. Vai tekisitkö ollenkaan. Päättämättömyys pilaa päiväsi, viikkosi, kuukaudet, vuodet.

Me ihmiset olemme siitä ihmeellinen eläin, että roikumme mielummin kiinni tutussa asiassa, oli se sitten kuinka huono asia tahansa meille. Asioiden muuttaminen kun tuntuu paljon kamalammalta kuin nykyisen tuskan kestäminen. Vatvomme asioita sisäisesti ja joskus muiden kanssa loputtomiin. Emme tee päätöksiä puoleen tai toiseen.

Jos et tee päätöksiä, et ota mitään riskiä. Samalla annat vallan itseltsäsi tilanteelle, jollekin toiselle henkilölle tai ulkoisille olosuhteille. Ne määrittelevät elämäsi, et sinä. Mikään ei muutu, mikä voi tuntua turvalliselta. Samalla jätät kuitenkin kaikki mahdollisuudet muuttaa elämäsi suuntaa käyttämättä.

Kun teet päätöksen. Pienen, tai jopa jälkikäteen huonon, olet kuitenkin ottanut vallan omasta elämästäsi itsellesi. Päätöksen tekemiseen jälkeen voit aina tarvittaessa muuttaa suuntaa tai korjata sitä kokonaan uudella päätöksellä aina tilanteen mukaan. Jos taas jätät päätöksen tekemättä olet sivustakatsojana omassa elämässäsi.

Sinä päätät.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä