Jos olet niitä, jotka uskovat faktojen voimaan, en suosittele jatkamaan lukemista. Jos taas kuulut heihin, joissa hyvä idea, koskettava tarina, selkäytimeen vaikuttava musiikki tai esimerkiksi taideteoksen näkeminen saavat kyyneleet silmään, kannattaa sinun lukea blogi loppuun asti.
Työskentelen paljon B2B-yritysten tarinan kirkastamisen projektien parissa. Varsinkin tässä maailmassa on uskottu, ja uskotaan edelleen voimakkaasti siihen, että rationaaliset faktat ovat ne, jotka saavat viestin vastaanottajan hurmaantumaan ja ryntämään luoksesi kassi täynnä rahaa. Ja voihan se olla niin, että tässä piilee osatotuus. Tuotteen tai palvelun, hinnan, toimitusehtojen jne, pitää luonnollisesti olla kunnossa. Ilman sitä, et edes voi olla siinä liiketoiminnassa missä olet. Näiden kaikkien ominaisuuksien ikävä puoli on se, että ne ovat kopioitavissa. Ainakin jollain aikavälillä.
Kun lisäät faktoihin annoksen emootiota, niin viestinnän kuin toiminnan tasolla, hyppäät kilpailijoihin verrattuna aimo harppauksen eteenpäin. Mistä sitten tunnistat, että tunnetasolla liikutaan? Yleensä paras mittari sille, että olet vaikuttanut vastaanottajaan emotinaalisella tasolla on se, että hän joko ihastuu tai pahastuu siitä mitä viestit.
Kyllä. Hyvät ideat vaikuttavat aina johonkin tunnetasolla. Hyvät ideat tuovat luoksesi faneja. Hyvät ideat saavat niiden vastustajat barrikaadeille. Hyviä ideoita rakastatetaan. Hyviä ideoita vihataan. Ihan siksi, että ilman emotionaalista vaikutusta, sinulle ei ole käsissäsi hyvää ideaa.
Leave a Reply