Seitsemänkymmentä prosenttia myyjistäsi ei osaa yrityksesi tarjoomaa

Olen jostakin oppinut, että sama asia pitää sanoa seitsemäntoista kertaa, ennen kuin se saadaan iskostettua vastaanottajan muistiin. Toistolla on siis merkityksensä. Oli kyse asioiden viestimisestä sisäisesti johtamisen kautta. Tai sitten asiakkaiden kosiskelu markkinoinnin ja henkilökohtaisen myyntityön merkeissä. Kommunikaatio on haastava laji, sellainen jossa terävällä ja kiinnostavalla viestillä on paikkansa.

Ikävä totuus on se, että sinun myyjäsi harvoin fanittavat yritystäsi ja sen tuotteita tai palveluita niin paljon, että he intoa puhkuen jaksavat varmistaa osaavansa kaiken sen mitä tarvitaan, jotta asiakkaat saadaan hurmattua. Monille kun riittää keskinkertainen suoritus niin, että pääsee perusansioille. Miksi vaivata päätänsä turhaan uusia asioita opettelemalla, kun perussuorituksella saa leivän pöytään ja vielä juustoa päälle.

Sisäinen innostaminen ja asioiden jalkauttaminen varsinkin myyjille on vähintään yhtä tärkeää kuin kommunikaatio asiakkaiden suuntaan. Se tulee tehdä ensin ja pieteetillä. Siihen tulee pistää paukkuja. Sen osumatarkkuus tulee varmistaa. Johtaminen on kiinnostavaa jankuttamista jolla varmistetaan se, että yrityksen viesti ja tuotteiden ilosanoma välittyy markkinaan ja asiakkaiden korviin tavalla, joka edistää yrityksen liiketoimintaa.

Mistä sitten väite, että seitsemänkymmentä prosenttia myyjistä ei osaa yrityksen tarjoomaa? Ihan todellisesta elämästä ja asiakkaiden kanssa käydyistä keskusteluista.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä