Ikinä en ole Facebookissa ollut, enkä mene

Myönnän. Olen osaksi addiktoitunut sosiaaliseen mediaan. Käytössä on niin Facebook (useita tilejä), Instagram (useita tilejä), Twitter (useita tilejä), Linkedin kuin Youtube. Lisäksi käytän pikaviestimiä kuten Whats Uppia ja Messengeriä. En siksi, että minulla ei olisi muuta tekemistä tai haluaisin olla jatkuvasti esillä. Vaan siksi, että olen kokenut asian tärkeäksi niin maailman ja kommunikaation ymmärtämiseksi, kuin oman henkilöbrändin kannalta.

Sparraan paljon yrityksiä niin brändin, markkinoinnin kuin myynnin kehittämisessä. Usein näissä keskusteluissa sivutaan enemmän tai vähemmän digitaalisia kanavia ja sosiaalista mediaa. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun hämmästelen lähes suu auki johtotason ihmisten asennetta näihin. En siksi, että jokaisen pitäisi olla digiuskovainen tai someguru. Vaan siksi, että jos et ymmärrä, että asiakkaasi ovat ja kommunikoivat näissä kanavissa, olet pihalla kuin lumiukko kevätauringossa. Mielestäni kenelläkään ei ole enää varaa sivuuttaa näitä kanavia olankohautuksella tai asenteella, “ikinä en ole Facebookissa ollut enkä mene”.

Maailma muuttuu, ja niin muuttuu ihmisten tapa ostaa ja käyttää tuotteita ja palveluita. Ostoprosessi alkaa lähes sataprosenttisesti verkosta, oli asiakas hankkimassa sitten mitä tahansa. Jos et ole tässä keskustelussa läsnä edes seuraamaassa, en ennusta sinulle kovinkaan ruusuista tulevaisuutta liiketoiminnan kehittymisen osalta. Tämä koskee niin B2C- kuin B2B-toimijoita, tuotteesta tai palvelusta riippumatta. Väitän, että markkinointi tulee muuttumaan vieläkin enemmän tulevien viiden vuoden aikana. Kannattaa olla hereillä, jotta et joku aamu tajua, että teet vääriä asioita oikein.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä