Johtajakin tarvitsee välillä olkapäätä

Käyn päivittäin keskusteluita eri yritysten ylimmän johdon kanssa. Usein keskitymme liiketoiminnan haasteiden ratkomiseen. Olen kuitenkin huomannut, että yhä useammin tapaamiset ovat olleet molemminpuolista ventilointia niin asioiden, ihmisten johtamisen kuin oman itsensä jaksamisen osalta.

Johtajan ammatti on melko yksinäinen. Jos olet esimerkiksi toimitusjohtaja, on sinulla toki yläpuolellasi yrityksen hallitus, alla rinnalla johtajakollegat sekä alaiset. Mutta kun peilataan niitä haasteita mitä johtaja päivittäin työssään kohtaan, on hän ajatustensa kanssa melko yksin. On melkoisen hankalaa, ja pahimmassa tapauksessa jopa vaarallista, ottaa alaista hihasta kiinni ja sanoa “kuule, mulla on hiukka jaksamisen kanssa haasteita”. Tai kertoa sama asia vaikkapa hallituksen puheenjohtajalle, joka pahimmassa tapauksessa tekee johtopäätöksen, että kaveri ei enää pärjää pestissään.

Miten sitten ratkoa tämä arjen ongelma? Itse, kuten monet muut, olen kokenut hyväksi tavaksi tavata samassa asemassa olevia henkilöitä. Sellaisia, jotka ymmärtävät johtamisen viitekehyksen ja problematiikan. Sellaisia, joiden kanssa on turvallista ventiloida niitä haasteita mitä päivittäin kohtaa. Sellaisia, joihin voit sataprosenttisen varmasti luottaa, ja heidän neuvoihinsa uskoa.

Johtajakin on ihminen. Sellainen joka välillä tarvitsee niin ammatillista kuin inhimillistä olkapäätä. Ihan jopa vain siksi, että omat ajatukset saa selväksi niin, että ei turhaan murehdi vääriä asioita.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä