Johtajana olet tarkkailun alla koko ajan

Olet varmasti joskus miettinyt, mikä on se energia, mitä jaat ympärillesi kun tapaat yrityksesi työntekijöitä ja asiakkaita. Onko se neutraalia, negatiivista vai parhaassa tapauksessa positiivista. Sillä nimittäin on väliä, mitä ympärillesi viestit, niin kehonkielelläsi kuin sanoillasi. Johtajana olet tarkkailun alla koko ajan, halusit tai et.

Välillä ketuttaa, ymmärrän sen toki. Ei aina voi olla hyvä päivä, ja on pelkästään inhimillistä, että johtajallakin on joskus matalampi vire tai muuten vain ottaa pattiin. Mutta arvaa mitä? Sinulla ei ole sitä luksusta, että voisit valita, onko kasvoillasi hymy, vai murjotatko ukkospilven lailla kun liikut ympäristössä. On nimittäin niin, että vaikka sinulla olisikin huono päivä, et saa sitä näyttää. Sillä se mitä johtaja ympärilleen viesti, imetään sienen lailla muuhun organisaatioon.

Voit miettiä asian näin. Mitä jos sinulle kerrottaisiin, että olet oman esimiehesi tai yrityksen omistajan salaisen tarkkailun alla joka hetki päivästä. Miten toimisit? Niin kuten nyt, vai muuttaisitko jotain? Saattaa olla, että se miten tahattomasti ja tarkoituksella käyttäydyt, ei ylläkkään niihin standardeihin mitä itse haluat muille näyttää. Voit peilata tätä suoraan muiden kokemukseen sinusta. Oletko negatiivista energiaa ympärilleen levittävä marisija? Vai sellainen henkilö ja johtaja, jota muut katsovat ylöspäin?

Esimerkin voima on suuri. Erittäin suuri se on silloin, kun toimit johtavassa asemassa. Näytä parastasi. Ethän halua, että muista tulee sinun irvikuvasi.

Ps. kirjoitus perustuu omakohtaisiin kokemuksiin omasta itsestä…

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä