Jos prospektointi olisi helppoa, kaikki tekisivät sitä

Myönnän, prospektointi on minustakin harvinaisen epämielekästä ja tylsää puuhaa. Se on vaikeaa, ja siihen menee paljon aikaa. Paljon mielummin kirjoitan aiheesta esimerkiksi tällaisia blogeja, kun teen varsinaista prospektointia.

Mutta silti, varsinkin monen B2B-asiantuntijapalvelun elinehto on se, että prospektointia tehdään jatkuvasti. Pohditaan ketä me haluamme tavata ja millä asialla. Kuka voisi olla se henkilö ja missä firmassa joka voisi meiltä ostaa. Kuka haluaa meidän palveluidemme kautta parantaa ja kehittää omaa liiketoimintaansa. Kenelle tyytyväiselle asiakkaalle lähetämme seuraavaksi laskun.

Jos et prospektointia tee, ja tätä kautta potentiaalisia asiakkaita tapaa noudatat ajopuuteoriaa ja agressiivisen odottamisen myyntitaktiikkaa. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että yritykseni myynti olisi noin kymmenen prosenttia siitä mitä se on, jos en itse aktiivisesti ja joka päivä pohtisi kuka minulta seuraavaksi voisi ostaa.

Jotta et tee prospektoinnista itselle liian suurta kerta taakkaa, kannattaa se ottaa mukaan jokaviikkoiseen rutiiniin. Eli kalenteroida itselleen aikaa koska prospektointia tekee. Ja myös pitää pyhästi kiinni tästä rutiinista. On nimittäin paljon helpompaa ideoida kaksi prospektia päivässä kun tehdä niitä kerralla viisikymmentä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä