Käsipäivää miljardöörin kanssa, Zapposin Tony Hsieh

Ennen Brian Tracyn valmennuksen alkamista, olen jo hyvissä ajoin saapunut Yhdysvaltoihin. Pääasiassa kahdesta syystä: siksi, että ehdin tottua tarpeeksi hyvin kieleen ennen vaativan valmennuksen alkamista. Ja siksi, että ehdin saamaan itseni oikeaan mielentilaan vaativan kevätkauden jälkeen.

Tällä hetkellä vietän rakkaan vaimoni kanssa viikon lomaa, aikuisten leikkipaikassa, Las Vegasissa. Koska Ameriikassa on kaikki mahdollista, on ollut hauskaa pitää silmiään auki, jotta mahdollisesti bongaa julkimon jos toisen. Tänään aamulla olimme hotellimme, Four Seasonin (jota suosittelen jokaiselle joka tänne tulee), ravintolassa aamiaisella kun bongasimme vieresessä pöydässä herramiehen jolla on päällään t-paita, ja selässään teksti “Zappos”. Koska olemme molemmat lukeneet kyseisen yrityksen kirjan “Delivering Happiness”, pohdiskelimme hetken kuka paitaa kantava herra mahdollisesti on. Ei mennyt kauaakaan, kun tajusimme, että kaveri on enempää eikä vähempää Mr Zappos itse, yrityksen perustaja ja CEO, Tony Hsieh. Meinaa mennä härmäläisellä vähemmästäkin aamukaffet väärään kurkkuun, kuin siitä, että tajuaa, että viereisessä pöydässä istuu ihka aito miljardööri. Eikä kuka tahansa sellainen, vaan kaveri jonka kirjoituksia timanttisesta asiakaspalvelusta olemme ahmineet innostunein mielin jo jonkin aikaa.

Kun tajusimme kuka vieressämme istuu, tuli vaan sellainen olo, että Tonyn kanssa pitää päästä juttusille. Keräsin pitkään rohkeutta ja yksinkertaisesti päätin, että menen kaverin luokse ja kysyn, että onko hän todella Tony Hsieh, kuten arvelimme. Sanoista tekoihin ja herran pöydän luokse “Excuse Me”-tyyliin. Vastaanotto oli lämmin, ja toden totta, kyseessä oli todellakin Mr Zappos. Vaihdoimme alkuun muutamat kohteliaisuudet ja keskustelimme sen jälkeen Zapposista. Kaverista ja erittäin vaatimattoman ja jopa ujon oloinen vaikutelma. Hän oli selvästi häkeltynyt ja immarreltu kontaktistani. Lyhyen keskustelun jälkeen annoin herrojen jatkaa aamiaistaan.

Aamusta tuli taas todennettua muutama opetus: kannattaa aina kerätä rohkeutensa ja tehdä se asia mitä haluaa tehdä. Ja toiseksi, samaa kaurapuuroa me kaikki näytämme syövän, oli sitten menestys miten suurta tai pankkitilin saldo miten muhkea tahansa…joka muuten Tonylla on luokkaa pari miljardia. Toivon, että tämä kohtaaminen on ennen jostain suuremmasta myös omassa elämässä. Ensi viikolla sitten Brian Tracyn hellään huomaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Käsipäivää miljardöörin kanssa, Zapposin Tony Hsieh
  1. Piirimyyja says:

    Just näin, tee se asia mitä haluat tehdä, riittää elämänohjeeksi jollamantaa itselleen antoisan, rikkaan ja mielenkiintoisen elämän. Häpeä pois ja avaa suusi ja uskalla ottaa elämästä se mikä sinulle kuuluu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä