Kehen luotat, kun elämäsi on kyseessä?

Olen viime aikoina pohtinut paljon markkinoinnin ja myynnin mekaniikkaa. Miten rakennat kiinnostavan ja halutun brändin? Mitä toimenpiteitä sinun pitää tehdä, jotta synnytät markkinassa pöhinää? Mitä toimenpiteitä sinun pitää tehdä, jotta saat epäilevät asiakkaat ostamaan?

Koska itse markkinoin ja myyn asiantuntijapalveluita, ja käytössäni on melko niukka budjetti, tulee edellä mainittuja asioita pohdittua päivittäin. Ihan siksi, että itselleni on olennaisen tärkeää saada markkinointini ja myyntini pelittämään. Ja siksi, että se mitä itse teen, on koelaboratorio siihen, mitä omille asiakkailleni markkinoinnin ja myynnin saralla opetan ja suosittelen.

Kun asiakas ostaa sinulta, ostaa hän samalla riskiä. Tuotteen tai palvelun hinnasta ja/tai vipuvaikutuksesta johtuen, tämän riskin on hinta erittäin pienen ja erittäin suuren välissä. Jos ostat kaupasta maitoa, ei riski ole suuri. Jos taas olet menossa aivoleikkaukseen, on riski suuri.

Mikä sitten on paras tapa markkinoida ja myydä silloin kun tuotteesi on suhteellisen kallis ja sen riski on suuri? Itse hyödynnän sosiaalista mediaa tunnettuuden ja kiinnostavuuden rakentamiseen. Suosittelua lämpimien liidien keräämiseen. Sekä henkilökohtaista myyntityötä kaupan kotiin saamiseen.

Viime vuosina suosittelu on noussut arvoon arvaamattomaan. En oikeastaan ollenkaan markkinoi ja myy ns kylmille prospekteille. Keskitän kaiken energiani siihen, että saan kerättyä lämmintä asiakaskantaa heiltä, jotka jo ovat minulta ostaneet. He jotka ovat minuun tyytyväisiä, myös mielellään minua suosittelevat muille vastaavia palveluita tarvitseville.

Mieti itse. Koska viimeksi ostit mainoksen takia jotain sellaista jonka arvo ja riski on suuri. Sitä minäkin. Suurin osa meistä hyödyntää omia sosiaalisia verkostojaan, ja pyytää näitä suosittelemaan kulloisenkiin tilanteeseen sopivinta ja parasta vaihtoehtoa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä