Kommunikoi asiakkaalle hyödyistä, älä ominaisuuksista

Tiedän. Olette käyttäneet vuosikausia tuotteen tai palvelun speksaamiseen. Parhaat insinöörit ja osaavimmat brändiammattilaiset ovat vuodattaneet sydänvertaan mitään säästämättä. Vihdoin kaikki on valmista. Enää puuttuu vain ostavat asiakkaat jotka kiljuen haluavat juuri sen mitä olette saaneet aikaan. Lanseeraus alkaa. Markkinoinnin kärkenä kerrotaan kaikista niistä hienoista ominaisuuksista mitä tuote tai palvelu sisältää. Ovikello ei laulakaan hoosiannaa. Mikä meni vikaan?

Me kaikki, minä myös, rakastumme usein niihin tuotteisiin tai palveluihin mitä olemme innovaatiovoimallamme saaneet luotua. Usein ne vastaavat jopa asiakkaan olemassa olevaan tai piilevään tarpeeseen. Suurin haaste on kuitenkin saada näkemään speksien taaksen ja oivaltamaan ne hyödyt mitä hän saa toimiessaan juuri sinun yrityksesi kanssa. Asiakas kun ei niinkään innostu (jotkut toki) teknisistä spekseisestä tai siitä miten palvelua synnytetään. Hän innostuu siitä, miten hän ja hänen edustamansa yritys yhteistyöstä hyötyy.

Omassa työssäni olen huomannut sen, että asiakkaani ostavat ennen kaikkea helppoutta. Sen he ovat myös minulle kertoneet kun olen eri yritysten johtajia haastatellut. Toki he ostavat myös sitä, että teemme teknisesti sen suorituksen minkä he kulloinkin tarvitsevat. Esimerkiksi suunnittelemme brändistrategian, nimen ja visuaalisen ilmeen. Mutta ennen kaikkea he kuluttavat prosessia. Tai oikeastaan eivät sitäkään kovin paljon koska tuotteistettu palvelumallimme minimoi asiakkaan ajankäytön pitäen kuitenkin huolen siitä, että lopputulos on parasta mitä markkinoinlta löytyy. Tehdessään yhteistyötä meidän kanssamme, tietävät he, että projekti soljuu läpi heidän kannaltaan todella yksinkertaisesti ilman mitään huolia.

Koska viimeksi pohdit mitä asiakas oikeastaan sinulta ostaa? Suosittelen viettämään aikaa tämän ajatuksen kanssa mahdollisimman usein. Lupaan, että kauppa entistäkin paremmin.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä