Koska viimeksi pohdit sitä, mitä asiakas oikeastaan sinulta ostaa?

Tiedän. Myyt laadukasta tuotetta tai palvelua. Se ei ole halvin, eikä kalleinkaan. Sinulla on tyytyväisiä asiakkaita. Yritykselläsi on pitkä historia. Osaavia ihmisiäkin on pitkä rivi käytettävissä. Liikevaihtonne on sopivan suuri ja tulostakin teette. Kaikki on mallillaan. Silti sinulla on tunne, että se asiakas ostaa juuri sinulta, on sattumankauppaa.

Asiakkaalla on aina kaksi ostomotiivia: mitä hän itse, henkilökohtaisesti hyötyy yhteistyöstänne, sekä mikä on se hyöty minkä hänen edustamansa yritys saa. Koska itse myyn liikkeenjohdon konsultoinnin palveluita ylimälle johdolle, pohdin tässä asiaa omakohtaisten kokemusten ja oppien kautta.

Itse olen tunnistanut, että monet asiakkaistani elävät kroonisessa kiireen ja riittämättömyyden tilassa. Pöydällä on liian paljon asioita, jotta hän itse pystyisi ne kaikki hoitamaan. Siksi kyseisten asiakkaiden suurin tarve onkin se, että joku sparraa heitä löytämään ne liiketoiminnan kannalta kriittiset asiat joita on pakko edistää. Siis priorisoi yhdessä kyseisen johtajan kanssa. Ja toiseksi, ottaa ne asiat hoidettavakseen, jotka tulee kuntoon saada. Olen siis lyhyesti sanottuna ongelmien poistaja.

Mitä asiakas sitten minulta ostaa? Hän ostaa helpouttaa ja nopeutta. Varmuutta siitä, että asiat tulevat hoidettua juuri kuten ne pitää hoitaa, usein jopa riman ylittäen. Hän ostaa mielenrauhaa ja lisää aikaa itsellensä. Ja tottakai, hän ostaa tuloksia. Mutta ne ovat seuraus, eivät syy ostaa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä