Kovat myyntitavoitteet – määrätietoinen johtaminen

Olen kuulema kova ja tiukka johtaja. Näin ovat he, kenen kanssa olen vuosien aikana töitä saanut tehdä, minusta kertoneet. Kova ja tiukka, en kusipää. Sillä nämä kaksi asiaa, eivät voisi olla kauempana toisistaan. Kovat tavoiteeet vaativat usein kuitenkin määrätietoista johtamista, ja se taas voi joistakin tuntua ikävältä.

Itse uskon sekä asioiden että ihmisten johtamiseen. Hyvässä myyntijohtajassa yhdistyy parhaimmillaan niin manageri kuin liideri. Tilanteesta riippuen, nämä roolit vaihtuvat lennossa toiseen. Välillä porukalle annetaan suunta ja vapaat kädet sinne pääsemiseksi. Välillä myyntijohtaja vetää ja työntää myyjiä sinne minne heidän pitää mennä.

Vaikka nykypäivänä puhutaan paljon vastuun antamisesta sekä liiderimäisestä johtamisesta, on myynnissä tilanne välillä (tai useammin) sellainen, että asioita ja ihmisiä pitää johtaa erittäinkin määrätietoisesti. Myynnin systematiikka on pyhä. Numeroista puhutaan suoraan ja avoimesti. Ihmisiltä vaaditaan tuloksia. Lipsumista ei sallita.

Kaikki lähtee tavoitteista. Niin yrityksen, kuin yksittäisen myyjän. Nämä tavoitteet pilkotaan kvartaaleihin, kuukausiin, viikkoihin ja päiviin. Juostaan kelloa vastaan tulos mielessä. Jokainen myyjä ottaa vastuun omasta työstää, ja samalla myyntijohtaja on aina ja koko ajan jokaisen myyjän tilanteen osalta ajantasalla. Jos tavoitteista ollaan jäljessä, pohditaan yhdessä mitä pitää tehdä. Jos kauppa käy, varmistetaan, että myyjä pitää tahtinsa.

Dialogia käydään päivittäin, ei kerran kuukaudessa. Näin varmistetaan, että suunta on oikea., tavoitteet saavutetaan, ja tarvittavat korjausliikkeet voidaan tehdä heti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä