Kuolitko pystyyn jo kolmekymppisenä?

Paras kohteliaisuus mitä koskaan olen saanut keneltään tuli juuri kahdeksantoista vuotta täyttävän poikani suusta hänen olessaan noin neljätoistavuotias. Hän sanoi ”olet kyllä tosi erilainen kun mun kavereiden isät”. Asian voisi ottaa loukkaksena tai sitten kohteliaisuutena kuten minä tein. Hänen viestiinsä sisältyy nimittäin aimo annos viisautta, vaikka hän ei sitä sillä hetkellä todennäköisesti tajunnutkaan.

Usein sanotaan, että on ikä on vaan numeroita. Totta toinen puoli. On selvä, että ihminen joka on utelias ja pitää itsestään niin henkisesti kuin fyysisesti huolta, on ja tuntuu nuoremmalta kuin ne, jotka tuhoavat itseänsä huonoilla elintavoilla ja tylsyttävät päänsä telkkaria katsomalla. Moni nelikymppinen menee ikävä kyllä jo hyvin kuusikymppisestä, kun taas moni kasikymppinen on paremassa kuosissa kuin kolmekymmentä vuotta nuoremmat. Jos ja kun pidät huolta itsestäsi näkyy se myös ulospäin.

Pahinta mitä tiedän, on katsoa sivusta ihmisiä jotka kuolivat pystyyn jo kolmekymmpisinä. He kuvittelevat, että kun on aikuinen pitää käyttäytyä tietyllä tavalla, tehdä tiettyjä asioita ja omata tiettyjä mielipiteitä. Tekisi mieli kysyä: kenen elämää sinä elät, omaasi vai jonkun toisen? Me nimittäin melko helposti sorrumme normien alle. Pelkäämme, että jos olemme erilaisia ei meistä pidetä.

Itse olen ja halua aina olla utelias uusille asioille. Oli sitten kyse hengen ravinnosta tai fyysisestä tekemisestä. Minulle on tärkeää jo ammattini puolesta, että omaa terävät aivot. Niitä ylläpidän opiskelemalla jatkuvasti uusia asioita, poikkitieteellisesti. Fyysinen kunto on toinen puoli kokonaisuutta. Jotta jaksat tehdä töitä ja ennen kaikkea harrastaa, pitää sinun olla hyvässä fyysisessä kunnossa, varsinkin jo lajisi ovat sellaisia, että ne aiheuttava hengästymistä ja hikoilua.

Paras tapa pysyä nuorena mieleltään on olla aina utelias uusille asioille. Olla valmis pyörtämään jämähtäneet mielipiteet. Ottamaan vastaan muilta ajatuksia jotka kenties rikkovat omaa maailmankuvaasi, jotta voit koota sen jälleen uudelleen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä