Luottamus ja suhde syntyy kohtaamisten kautta

Ihminen on sosiaalinen eläin. Haluamme interaktiota muiden kanssa, ihan fyysisellä tasolla. Vaikka teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja antaa meille mitä upeimpia välineitä kommunikoida toistemme kanssa, ei henkilökohtaista kohtaamista voita mikään. Tämä on totta erityisesti silloin, kun haluamme rakentaa luottamuksellisen suhteen toisen ihmisen kanssa.

Monissa johtamisoppaissa todetaan, että sähköposti on mitä karmein väline omien alaisten johtamiseen. Puuttuuhan siitä tyystin tunne, ja samalla väline antaa mahdollisuuden mitä karmeampiin väärinkäsityksiin. Me kun emme koskaan tiedä, missä henkisessä tilassa viestin vastaanottaja on silloin, kun hän sen lukee. Tekstin pienet sävyt ja vivahteet jäävät helposti pois, niin hyvässä kuin pahassa.

Miksi silti niin moni yritys pyrkii kuitenkin vaikuttamaan potentiaalisiin asiakkaisiinsa ainoastaan digitaalisen kanavan kautta, pahimassa tapauksessa sähköpostein? En tiedä johtuuko tämä tietämättömyydestä, laiskuudesta vai kenties ujoudesta. Sen kuitenkin tiedän, että monet näistä toimista ovat tuhoon tuomittuja. Varsinkin silloin, jos myyt B2B-yritykselle monimutkaista palvelua tai tuotetta. Tai kohderyhmäsi on kuluttaja ja tuotteesi tai palvelusi on kallis ja suurta lisäarvoa tuottava.

Ihminen haluaa ostaa ihmiseltä. Ja tähän ihmisten väliseen kaupantekoon liittyy se, että tapaamme ihmisiä, luomme heihin suhteen ja synnytämme välillemme luottamuksen. Sillä ilman luottamista ei ole mitään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä