Maailman paraskin oli joskus aloittelija

Nopeasti katsottuna moni menestyjä näyttää syntyneen vähintäänkin hopealusikka suussa, geenit kunnossa ja asenne tapissa. En väitä, etteikö olosuhteilla, ympäristöllä ja geeneillä olisi merkitystä. Niiden rooli on kuitenkin pienempi kun äkkiä voisi luulla. Jokainen joka on maailman paras jossakin, on joskus ollut aloittelija.

Miten sitten tulla maailman parhaaksi? Olen aikaisemmin paasannut siitä, että sinulla tulee olla hyvin selkeät ja kirjatut tavoitteet siitä mitä haluat saavuttaa ja itsesi viedä. Kirjattujen tavoitteiden lisäksi, sinun pitää jatkuvasti miettiä sitä, mitä asioita pitä tehdä, jotta tavoitteet saavutetaan. Tavoitteiden lisäksi, on kuitenkin muutama muu asia, mikä on hyvä tiedostaa matkalla maailman parhaaksi. Koska sehän on myös sinun tavoitteesi, vai mitä?

Oletko valmis tekemään miten paljon töitä menestyksen eteen? Jos haluat esimerkiksi uralla eteenpäin, on syytä tiedostaa, että neljäkymmentä tuntia töitä viikossa pitää huolen siitä, että saat pitää työsi. Kaikki tunnit mitä teet sen päälle, esimerkiksi ammattitaitoasi kehittäen, ovat rahaa pankkiin ja vivuttavat tulevaisuuttasi. Tässä on myös hyvä painottaa, että ammattilaiset ovat myös ammattilaisia prioroisoinnissa, he tekevät oikeita asioita.

Oletko valmis kestämään tuskaa ja maitohappoa? Matka huipulle ei ole helppo. Sinne ei loikata yhdellä hypyllä, vaan askel kerrallaan. Välillä jopa niin, että luisut alaspäin. Tiesi huipulle ei ole lineaarinen käyrä, vaan tie jossa välillä tulee vastoinkäymisiä. Näissä tilanteissa kykysi kestää tuskaa mitataan. Ja voit olla varma, kun sitä tuskaat kestä, myös palkinnot ovat suuria.

Miten olet asennoitunut matkaasi huipulle? Teetkö asioita jotka vievät tavoitteita kohti päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan. Huvitti tai ei? Vai jäätkö mielummin makaamaan sohvalle, ja lupaat itsellesi, ”teen sen huomenna”. Tosi ammattilaiset erottuvat amatööreistä sillä, että tekevät asioita, huvitti tai ei, koska he tietävät niiden vievän heitä eteenpäin.

Päätä olla maailman paras. Kirjaa tavoitteet. Kirjaa suunnitelma. Kääri hihat. Tee töitä. Älä luovuta. Pääset vielä huipulle.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä