Matalampi hinta = kovempi kilpailu

Kirjoitin jonkin aikaa sitten brändin voimasta. Lyhyesti, hyvä ja tunnettu brändi, mahdollistaa sinulle paremman preemion tuotteestasi tai palvelustasi. Saat siis jokaisesta kaupasta paremman katteen. Ja mikä parasta, kun olet positoinut itsesi laadukkaaksi ja kalliiksi, et joudu kilpailemaan enää yhtä paljon. Korkea hintapositio nimittäin antaa sinulle suojaa, sillä se ryhmä on aina pienempi kuin se, jossa myydään halpaa hintaa ja alennuksia.

Edustan itse sitä ajattelumaailmaa, että se korvaus minkä asiakas on sinulle valmis maksamaan, kertoo ennenkaikkea siitä lisäarvosta jonka asiakas kokee saavansa kun sinä olet katalyyttina tilanteessa. Näissä tilanteissa eurot ovat arvostuksen ja position mittari, eivät niinkään absoluuttista rahaa. Toki, onhan niitä euroja mukava kassaan saada, mutta raha on vain lisäarvon mittaamisen väline. Mitä korkeammassa hintapositiossa olet, sen arvokkaammaksi asiakkaat kokevat sinun tekemän työn.

Mitä sitten on paras tapa pilata oma lisäarvonsa jonka on vuosien työllä ja vaivalla rakentanut? Yksi hyvin toimiva ja nopeasti brändin arvostuksen romuttava malli, on antaa tinkijölle periksi, tai jopa oma aloitteisesti itse alentaa hintojansa ”koska markkinahinnat ovat mitä ovat”. Samalla kun lasket hintoja tai kuuntelet asiakkaan puhetta siitä miten kallis olet, tulet siirtäneesi itsesi täysin uuteen viitekehykseen. Sinne missä useat toimijat verissään kilpailevat asiakkaan euroista, eivät niinkään laadulla, vaan hinnalla. Kohta huomaat olevasi tilanteessa, jossa ainoa vetovoimatekijäsi on se, miten halvalla suostut kunkin toimeksiannon tekemään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä