Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa

En lakkaa hämmästelemästä ihmisten uskomuksia siitä, että elämän eri osa-alueilla menestyneillä ihmisillä tuo menestys olisi jotenkin tipahtanut taivaasta heidän syliinsä. Että kaikki se mitä he edustavat, tai mitä heillä on, olisi tuurilla aikaansaatu. Vähän kuin olisi lottoa pelattu.

Olin vuosi sitten Amsterdamissa musiikkialan suurtapahtumassa. Ala on kovassa nosteessa, ja moni nuori haaveilee olevansa se seuraava maailman kuuluisin DJ/tuottaja. Eikä siinä mitään, hyvä että elämässä on tavoitteita, ja että nämä tavoitteet ovat korkealla tasolla. Harva heistä silti ymmärtää minkälainen työmäärä on edessä ennen kuin varsinaisesta menestyksen alusta voidaan edes alkaa keskustelemaan. Eräässä puheenvuorossa studion omistaja kertoi, että Nicky Romero (kvg) vietti kolme vuotta heidän studiollaan käytännössä yötä päivää, omaa soundiaan hioen. Työ on kantanut hedelmää koska kaveri on tätä nykyään yksi maailman suosituimmista alan ammattilaisista.

Vanhan sanonnan mukaan menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa. Silti sitä on joidenkin välillä vaikea uskoa. Minultakin on muutama tuttu vuosien aikana kysynyt “myönnä nyt, on sulla melkoista tuuria sun työuralla ollut”. En oikein ole osannut vastata mitään. Ihan siksi, että asetetut tavoitteet ja työskentely näiden tavoitteiden eteen on se mikä on mahdollistanut sen missä tänään olen. Tuurilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä vaikka se siltä välillä voi näyttää. Kumma vaan, että heille jotka päättävät mitä he haluavat, ja ovat valmiita maksamaan sen tunnehinnan mitä tarvitaan, tapahtuu onnekkaita asioita.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä