Mersua ei saa Ladan hinnalla

Vuosien aikana sitä tulee törmättyä miten ”mielenkiintoisimpiin” tilanteisiin. Potentiaalinen asiakas on hurmaantunut brändityöstä minkä olet tehnyt toiselle taholle, ja kertoo suu vaahdossa, että ”me halutaan tehdä teidän kanssa samanlainen iso muutos meidän brändiin niin, että meistä tulee toimialan kiinnostavin ja halutuin yritys”. No sepä kuulostaa hienolta, sitä tulee mietittyä sisäisesti. Tässä hetkessä onkin hyvä kertoa suoraan, mitä tämä tarkoittaa niin henkisenä, ajallisena kuin rahallisena panostuksena.

Kerronkin nämä tekniset yksityiskohdat suoraan päin näköä heti alusta, ettei asiassa olisi epäselvyyttä. Miten prosessi etenee, mikä on asiakkaan rooli, missä aikataulussa tehdään, ja ennen kaikkea, mitä lysti kustantaa. Silti välillä tulee huteja. Joko en osannut artikuloida tarpeeksi selkeästi, että mersua ei saa ladan hinnalla, tai sitten asiakas ei kuunnellut tai ymmärtänyt mitä sanoin. Ja tottakai kannan vastuun asiasta, sillä tietenkin on myyjän vika jos viesti ei mene perille tarpeeksi selkeästi.

Silti välillä sapettaa ihan helvetisti. Niin potentiaalisen asiakkaan kuin oman itsensä puolesta. Aikaa on käytetty tuhottomasti turhaan. Riiaamiseen puolin ja toisin, kun heti alusta asti olisi pitänyt olla selvää, että häistä tulee asiakkaan mielestä aivan liian kalliit. He kun henkisesti ajattelivat, että kyllä tässä selviää ihan vihkimisellä maistraatissa, ei tässä mitään isoja kirkkohäitä tarvita. Vaikka haluttiin muuttaa maailmaa, ostettiin sieltä, mistä halvalla sai.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä