Mitä suurempi asiakkaan ostohalu, sen parempi kate

Jokaisella joka tekee liiketoimintaa, tulee olla numerot halussa. Sinun tulee tietää mitkä ovat omat tuotantokustannuksesi ja mikä on katteesi. Ainakin silloin, kun halua tehdä businesta, josta jää jotain viivankin alle. Vaikka nämä numeroasiat ovat erittäin tärkeitä, on silti olennaisen tärkeää ymmärtää, mitkä asiat ja miksi vaikuttavat siihen, minkä katteen tuotteestasi tai palvelustasi saat.

Tee halvalla tai erikoistu, oli monen markkinointikirjan opetus ainakin silloin, kun itse asioiden perusteita opiskelin. Kysymys on siis siitä, pyritkö valtamaan markkinat olemalla toimialan halvin toimija. Vai teetkö asiat täysin päinvastoin, ja päätät olla laadukkain ja samalla kallein. Molemissa valinnoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Itse olen saanut olla tekemisissä monen premium-tuotetta ja palveluita tarjoavan yrityksen kanssa, heitä sparraten. Näiden oppien pohjalta uskon vahvasti siihen, että erikoistuminen ja premium-position hakeminen on monelle yritykselle elämän ja kuoleman kysymys. On nimittäin niin, että aina löytyy joku, joka myy halvemmalla kuin sinä.

Mitä etua sitten on siitä, että myyt laadukkainta ja kalleinta tuotetta? Yksi tärkeä niistä on se, että parhaimmillaan pääset myymään niukkuutta. Kysyntää on enemmän kuin mitä tarjontaa. Ja tämä antaa myyjälle tietenkin mahdollisuuden hinnoitella tuotteen ja palvelun itsensä kannalta lukratiivisella tavalla. Toinen syy on se, että kallis hinta on usein viesti laadukkuudesta. Tämä saa aikaan sen, että tuotteesi ja palvelusi erottuu harmaasta massasta edukseen. Koska tuote on kallis, onhan se silloin myös automaattisesti laadukas ajattelee asiakas. Kolmas syy, ja tärkein on se, että asiakas haluaa sen tuotteen tai palvelun joka paras ja laadukkain. Ajattele itse, haluatko halvimman vai parhaan aivokirurgin.

Hyvä tuote tai palvelu synnyttää asiakaassa ostokiimaa. Voimakasta halua ja tahtoa ostaa juuri sinulta. Ja kun halu on tarpeeksi kova, on hän myös valmis maksamaan lisää siitä, että saa ostaa juurin sinulta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä