Mitä vaikeampi myydä, sen parempi kate

Olet varmaan joskus myyntimiehenä törmännyt tilanteeseen (tai toiminut liiketoiminnassa) jossa kauppa käy kun rajuilma ja asiakas ei edes inahda, kun kerrot tuotteesi tai palvelusi hinnan. Ja samalla tavalla, olet varmasti törmännyt tilanteeseen (tai toiminut liiketoiminnassa), jossa kaupan saaminen on vaikeaa, ja asiakas tuskailee tuotteesi tai palvelusi hinnan kanssa. Ja nyt visainen kysymys: kummassa kaupankäynnissä uskot, että saat paremman katteen?

Johtosääntönä voidaan hyvin pitää sitä, että mitä vaikeampi myydä tuotteesi tai palvelusi on, sitä paremman katteen saat. Toki voi tietenkin olla niin, että myyt aivan väärää asiaa väärille asiakkaille. Mutta jos hiukan oijotaan, ja uskotaan siihen, että osaamisellesi on olemassa ainakin piilevää, jos ei tiedostettua tarvetta, olet oikealla asialla.

Laiskat ja pelokkaat myyjät hakevat helppoa kauppaa ja tekevät sitä samalla katteista välittämättä. Rohkeat ja itsensä peliin laittavat myyjät menevät leijonan luolaan ja myyvät mahdottomassa tilanteessa asiakkaalle sitä mitä asiakas tarvitsee ja vielä arvohinnoittelulla maustettuna. Sininen meri kun sijaitsee siellä minne kilpailijat eivät mene tai uskalla mennä koska usko omaan asiaan ja rohkeus sen myymiseen ja hinnoitteluun puuttuu.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä