Mitkä uskomukset rajoittavat sinua?

Oletko koskaan ajatellut, mikä kaikki olisikaan mahdollista, jos et olisi uskomustesi vanki? Meillä jokaisella on sisäinen ääni, sellainen joka piipittää korvaamme mitä ihmeellisimpiä asioita. Asioita, jotka pahimmillaan otat totuutena. Sellaisena totuutena, joka estää sinua elämästä sitä elämää joka olisi mahdollista.

Olen itse tehnyt paljon töitä uskomusteni kanssa. Vaikka olen niistä useita tunnistanut ja työstänyt, tulee silti lähes päivittäin tilanteita, jossa huomaan, että uskomukseni vaikuttavat siihen miten asioihin reagoin.

Yksi uskomukseni on se, että minusta ei pidetä. Tämä voi kuullostaa monen mielestä, varsinkin sellaisen joka minut hyvin tuntee, melko hassulta ja absurdilta. Tiedän itsekin, että asia ei ole, näin vaikka sisäinen ääneni välillä sitä hokeekin. Toki ymmärrän, että kaikkia ei voi miellyttää, mutta näin yleensä, kyllä minusta melko paljon pidetään.

Uskomukseni juontaa juurensa lapsuuteen ja nuoruuteen. Olin perheemme outolintu, se joka ei oikein istunut kuvioon. Koska jo varhain minulle omassa perheessä opetettiin, että en ole toivottua seuraa, on se vaikuttanut moneen asiaan myöhemmässä elämässä. Koulussa olin se joka suljettiin porukan ulkopuolelle, ja ainakin henkisesti kiusattiin. Kaikki tämä jättää jälkensä. Vaikuttaa siihen, miten suhtaudut muihin ihmisiin, ja miten toimit erilaisissa tilanteissa.

Koska olen paljon toiminut myyntiin liittyvissä tehtävissä, on uskomukseni välillä ollut yksi rajoittava tekiä menestykselle. Kun menet tilanteeseen jo valmiiksi altavastaajana, voi hyvin olla, että asiat tapahtuvat juuri niin epäedullisesti kun olit jo sisäistä ääntä kuunnellessasi ajatellut.

Läpimurto kuitenkin tapahtui siinä vaiheessa kun tajusin, että se mitä sisäinen ääneni (uskomukset) ei enää resonoinut ulkoisen maailman kanssa. Yhtäkkiä tajusin, että se tarina mitä olin itselleni sepittänyt, ei ollut sama kuin mitä ihmiset joita tapasin ajattelivat minusta. Minua arvostetaan. Minusta pidetään. Minun kanssani halutaan olla tekemisissä. Kaikki se, mitä olin itsestäni ajatellut, tai mitä jotkut olivat minulle kertoneet, olikin väärää informaatiota, minun pääni sisällä tapahtunutta informaation vääristelyä.

Koska olen varma, että myös sinulla on uskomuksia jotka rajoittavat sinua, suosittelen pohtimaan asiaa, vaikkapa minun tarinaani peilaten. Aivomme, ja jotkut ihmiset, sepittävät meille asioita jotka eivät ole absoluuttinen totuus.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä